NK Fratar i NK Homo u Ligi 18

U dvorištu benediktinskog samostana Svete Marije u Zadru časne sestre su jednoglasno odlučile: "Igor, Igor je spasitelj našeg nogometa. Dat ćemo mu besplatno 56.000 kvadrata našeg zemljišta da izgradi kamp u Petrčanima".

Dogovoreno - učinjeno. Pravni zastupnik benediktinki, zadarski odvjetnik Matko Pavić objavio je nenadanu vijest o predizbornoj darovnici, a Igor Štimac oduševljeno prihvatio ideju o kampu. U protivničkom, Markovićevu taboru muk, hvatanje za glave. Još opečeni od izjava o homoseksualcima, Markovićevi suradnici danas važu svaku riječ. Osobito ako je u pitanju naša sveta Crkva koja nas je i održala u onom nenarodnom režimu.

- Pa šta je tim sestrama, pobogu, tko je vidio da Crkva nešto daje. I to njemu tako mladom, a koliko smo nas trojica u svojih 210 godina pojeli hostija za svoje grijehe - pitao je Vlatko Vladko Marković (73) svoje najbliže suradnike Zorislava Srebrića (70) i Antu Pavlovića (77).
Google oglasi

 

- A da uključimo opet Mamića. On uvijek nađe neku lijepu rij... - izlanuo se Pavlović.

- Ante, Ante, lijepo sam ti govorio da prihvatiš ponudu časnih sestara prije dvije godine. A ti Tuhelj, pa Tuhelj, pa još samo jedna parcela - uzrujao se Marković.

Zorislav Srebrić, za prijatelje Zorko, dugo je razmišljao dok se nije dosjetio. I to kako. Kao i uvijek maestralno.

- Ne znam što se uzrujavate. Oni ne znaju ono što mi znamo. A zato sam tu ja. Znate li vi da je Zadarska nadbiskupija jedina pod ingerencijom Vatikana? Ne, naravno. Zar ćemo dozvoliti da nam se reprezentacija opet priprema u stranoj zemlji? To nije nikakvo rješenje. Uostalom, ja sam pitanje Crkve riješio prije dva mjeseca - slavodobitno kaže Srebrić.

- Kako? Kako? Evo ovako. Znate ono kad smo išli u Gospić? Kad nas je zvao naš prijatelj biskup Mile i onaj don... don Anđelko? E, već onda sam ih obradio - započeo je Zorko priču o lobiranju u Crkvi.

I doista, u četvrtak 9. rujna, u organizaciji Caritasa Gospićko-senjske biskupije i HNS-a, održana je humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije Vatrenih 98 i Reprezentacije svećenika. Kako su izvijestili mediji, Vatreni su golovima Stanića, Koznikua i Vlaovića dobili svećenike 3:1, a među svećenicima je posebno nadahnut bio vratar don Marinko Jelečević.

- Taj njihov golman je radio čuda na golu, ali i u crkvi gdje je donedavno službovao. To je Polača, a Polača je gdje? Blizu Petrčana. On mi je sve objasnio. Tamo je sve pod Vatikanom - nastavio je Zorko, pa nastavio:

- Znate i sami da je treće poluvrijeme najvažnije. Slaven je uoči utakmice biskupu Mili Bogoviću dao dres reprezentacije s brojem 7 s kojim je izveo početni udarac. Moj je bio završni. Podsjetio sam biskupa Bogovića na naše dojmove sa susreta s kardinalom Bozanićem, a on je rekao da je stvar već riješena. Sve župe su dobile obavijest za koga trebaju glasati članovi Skupštine, a i u propovijedi će biti o tome riječi - zaključio je Zorko.

- Bravo, bravo, znači sve je dogovoreno. Samo imamo jedan problem. Ako oni konačno ne izaberu to ime za svoj klub, ne znam kako ćemo napraviti tu ligu 17. A i treba nam paran broj klubova - jadao se Vladko.

- Nema nam druge nego da registriramo i NK Homo. Znaš i sam da si im to obećao. Tko ti je kriv kad brzo planeš. Neka bude Liga 18 - opet je pronašao rješenje Zorko.

- Bravo, bravo. Bilo bi najbolje da NK Fratar i Homo igraju odmah u prvom kolu. Znate li kakva će to biti gledanost ako prodamo televizijska pr... - lanuo je opet Pavlović.

I doista, izvršni odbor Skupštine HNS-a na svojoj prvoj sljedećoj sjednici nije imao nikakve primjedbe na proširenje Lige 16 na Ligu 18 umjesto smanjenja na Ligu 10. To se, kako je opet podvučeno, činilo jedinim "logičnim rješenjem u ovoj ekonomskoj situaciji". Skupština je, nadalje, najoštrije osudila izjavu Ćire Blaževića (75) koji je rekao da će se u izboru između dva kandidata za predsjednika opredijeliti za jednog od njih jer "jedino lopov može istjerati lopova".

- Takve će izjave ubuduće biti pravednije kažnjavane - istaknuo je don Marinko Jelečević, novi predsjednik Disciplinske komisije, uz burno odobravanje Dorina Manzina, predsjednika Udruge prvoligaških sudaca.

izvor: jutarnji list