NK Čelik ostao bez trenera

Hasan Özer
Hasan Özer

Nogometni klub Čelik objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici da je turski trener Hasan Özer podnio ostavku na mjesto šefa stručnog stožera tog kluba.

-U životu sam uvijek bio disciplinaran i ispravnim radom želim da sve bude kako treba. Pokazao sam i osjetio kod samih igrača karakter, želju i borbenost, radili smo dobro i radio sam profesionalno onako kako znam i umijem, ali, nažalost, od danas nam se putevi razilaze- piše u izjavi trenera Özera.

On je istakao kako je u Zenici proveo dva i pol mjeseca te da nosi lijepe uspomene iz tog grada. Zahvalio se svojim igračima, stručnom štabu, menadžmentu, osoblju, predsjedniku kluba i navijačima.

-Vjerujem da će Čelik ići dobrim putem i da je na dobrom putu da ove sezone napravi dobar posao - kazao je Özer.

U klubu su, kako piše u vijesti, iznenađeni, ali poštuju odluku te razloge napuštanja kluba šefa stručnog stožera .

- Hasanu iskazujemo ogromnu zahvalnost i želimo mu puno sreće i uspjeha, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu- piše u izjavi zeničkog kluba, u kojoj se najavljuje da će, do imenovanja novog trenera, ekipu voditi prvi pomoćnik Almir Seferović.

On će u nedjelju voditi ekipu na gostovanju protiv banjalučkog Borca, a Čelik u taj meč ulazi sa četvrte pozicije i sa devet bodova.