NK Čelik-HŠK Zrinjski 1:3

NK Čelik, Stadion HŠK Zrinjski
Utakmica je bila pod znakom pitanja zbog velikih količina snijega u Zenici, ali su domaći ipak uspjeli stvoriti uvjete za igranje.

NK ČELIK: Karajbić, Udovičić, Jurković, Duvnjak, Popović, Pašalić, Mehić, Šabanović, Mahmutović, Duraković, T. Adilović.

HŠK ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Jamak, Katanec, Filipović, Bilbija.

Zrinjski je krenuo ofanzivno, ali domaći rano dolaze u vodstvo preko Mahmutovića. Prethodila je pogreška zadnjeg reda Zrinjskog,

Nedugo poslije u izglednoj prilici za poravnanje bio je Bilbija, ali ostalo je 1:0, a malo zatim i Filipović je u prigodi, ali njegov šut ide pored vrata.

Bolja igra Zrinjskog urodila je plodom u 22. minuti kada je pogodak za poravnanje postigao Pezer. 

I nakon poravnanja Zrinjski je puno bolja momčad. Redaju se prigode za Plemiće koje ne koriste prvo Bilbija, a onda i Handžić. Do kraja prvog dijela igra se na polovici Čelika, redaju se prigode, ali rezultat se mijenja u 40. minuti kada Filipović sjajno upošljava Handžića koji dovodi Zrinjski u vodstvo od 1:2. Rezultatom 1:2 ide se na odmor.

I u drugi dio Zrinjski ulazi ofanzivno. Plemići i dalje imaju puno više od igre i stvaraju prigode pred vratima Čelika. U 51. minuti sjajna prigoda za Filipovića, a minut kasnije rezultat je 1:3, a strijelac je Bilbija.

u 60. minuti u igru kod Zrinjskog ulazi Ćavar, a a izlazi Jamak. U 65 minti bilježimo pokušaj Stojkića, ali se rezultat ne mijenja. Umjesto Todorivića u igri je mladi Hajdarević. 

Do kraja susreta Plemići su znalački čuvali prednost, a domaći nisu bili u stanju učiniti susret neizvjesnim.  Posljednju izmjenu Slišković je napravio izvođenjem Pezera, a u igru je ušao Perišić. Veliku prigodu za Povećanje vodstva imao je Filipović, ali vratar Čelila spašava svoja vrata.

Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Zrinjskog rezultatom 1:3.

HERCEGOVINA.info