HNK Brotnjo-HŠK Zrinjski 2:1

Pred nove prvenstvene izazove, koji obje momčadi čekaju ovog vikenda, nogometaši Brotnja i Zrinjskog odmjerili su snage danas na Barama, a na kraju su domaći igrači slavili 2:1 pobjedu nad premijerligašem iz Mostara.

Brotnjo je na teren istrčalo u sastavu Barać, Pavlović, Lukić, Miličević, Soldo, Miloš, Mustapić, Pušić, Skoko, Šarac i Vladić, a trener Tihomir Miloš u drugom je poluvremenu u igru poslao i Šegu, Ivankovića, J. Brajkovića, Gugića, Vučića, A. Brajkovića, Badalića i Bevandu.

S druge strane Branko Karačić utakmicu je započeo u sastavu Hadžić, Lisica, Miletić, Sesar, Žuržinov, Miličević, Arežina, Pehar, Đurić, Čilić i Jurina. Za Zrinjski su u drugom poluvremenu nastupili i Bandić, Marković, Ostojić, Buconjić, Ćubela, Martinović, Ferenc, Rozić i Vlaho.

Pogotkom mladog Ante Čilića Zrinjski je došao do vodstva u prvom poluvremenu, no prednost Mostaraca nije bila dugog vijeka. Pred sami kraj prvog dijela utakmice Miličević je, nakon ubačaja iz kornera, bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu za 1:1, rezultat kojim je završilo prvo poluvrijeme.

Treneri obje momčadi na poluvremenu su napravili veliki broj izmjena, a postava Brotnja u drugom poluvremenu se pokazala daleko boljom od postave Zrinjskog. Domaći su odlično otvorili drugo poluvrijeme, zaprijetili preko Badalića i Šarca. No, vratar Zrinjskog je čudesno uspio zaustaviti Badalićev pokušaj iz neposredne blizine, dok je Šarčev udarac odsjeo na stativi, tako da se rezultat nije mijenjao sve do desete minute nastavka.

Goran Badalić je ponovno oprobao udarac, vratar Bandić je uspio obraniti Badalićev pokušaj, ali lopta se odbila do Benjamina Vladića koji dovodi Brotnjo u vodstvo. Blizu pogotka za Brotnjo u nastavku bio je i Bevanda, no i njegov je pokušaj, kao i Šarčev nešto ranije, završio na stativi pa je utakmica završila 2:1.

citluk.ba