NK Brotnjo bred gašenjem?

Zadnje dvije godine Brotnjo se natječe u drugog federalnoj ligi Jug, a zbog nagomilanih problema, prije svega financijskih, igrači su stupili u štrajk i proteklog vikenda nisu odigrali utakmicu 22. kola protiv Rame.

Trener Davor Juričić kaže kako ova teška situacija traje već godinu dana. Ne trenira se zadnjih dvadeset dana, a sada su se igrači odlučili i na bojkot utakmica.

Pored plaća koje kasne tri-četiri mjeseca, kazao je Juričić, još veći problem nogometašima Brotnja predstavlja činjenica da je struja na Gradskom stadionu Bare isključena, pa nema nikakvih uvjeta za odigravanje utakmica.

"Najveća odgovornost je na čitlučkoj općini, jer radi se o gradskom stadionu. Tu trenira 120 djece. Uvijek obećavaju: bit će, bit će, ali rješenja problema nema", istaknuo je trener Brotnja.

Deset godina nakon najvećeg uspjeha u povijesti kluba i nastupa u pretkolu Lige prvaka, NK Brotnjo mogao bi doživjeti sudbinu NK Posušja, još jednog bivšeg bh. premijerligaša koji je prije godinu dana ugasio seniorsku momčad.

(Fena)