Njemački novinari će prenijeti istinu o Zrinjskom i Ultrasima

Dok su jedni tu bili iz razloga što su predpostavljali da će pobjednik susreta biti protivnik nekome od klubova iz Njemačke, drugi su tu bili iz sasvim drugih razloga. Jedan od njih kontatirao je našu ekipu i kroz razgovor smo saznali zašto su u Mostaru.

Novinar imenom Paul Spokoinyi piše za jedan Berlinski list otkrio nam je da je tu zbog navijača Zrinjskog, te da ima informacije da su Ultrasi navijači na zlu glasu i da su obilježeni imenima kojima ih često časte federalni mediji.

Na naše pitanje otkuda ta informacija rekao je: Navijači Dinama iz Dresdena su se bratimili sa navijačima iz Sarajeva, i iz te veze u naše medije je došla ta priča, te smo kolega i ja došli da to provjerimo u Mostar.

Tijekom utakmice novinar se našao u čudu jer od svega toga što je čuo ništa nije istina. Objasnili smo mu da su Ultrasi navijači Zrinjskog koji vole svoj klub, svoj grad i koji nikada i nigdje ne kriju svoju nacionalnu pripadnost. Ispričali smo mu ukratko i povijest kluba koji je najstariji na ovim prostorima, te o komunističkoj zabrani rada odmah nakon 2. svjetskog rata. Znajući otkuda su došle otrovne strijelice prema Zrinjskom i Ultrasima, objasnili smo mu i zašto je to tako, te da Hrvati nemaju svojih medija u kojima bi se mogla ispričati istina. Kruna svega je i podatak da u Zrinjskom igraju nogometaši svih nacionalnosti.

Njemački novinar nam je rekao da je iznenađen dobrom atmosferom i navijanjem Ultrasa koji su samo navijali za svoj klub bez ikakvog vrijeđanja protivnika. Na njihovu zamolbu preveli smo im svaku pjesmu koju su Ultrasi pjevali tijekom utakmice, i oni su svhatili da se tu  radi samo o ljubavi prema svom klubu, a nikako o mržnji prema protivnicima. Pogotovo ne o mržnji kakvu su prenijeli njihovi mediji, a zna se po čijim naputcima. Oni su obećali da će u svojim medijima prenijeti pravu istinu o navijačima Zrinjskog Ultrasima, a i mi smo im pomogli tako što smo im proslijedili materijal sa jučerašnje utakmice. Oni sami su snimili kratki film o utakmici, te će ga prezentirati svojoj javnosti.

HERCEGOVINA.info