Nitko me na ništa nije tjerao. Sam sam izabrao Hrvatsku

... starta 12. lipnja, a šest dana kasnije nadareni nogometaš napunit će osamnaest. Izbornik Vatrenih Igor Štimac presjekao je sve, napravio je najbolji mogući potez, pozvao je Halilovića za akciju Škotska i Portugal.

Hoćete li prihvatiti Štimčev poziv?

- Volim, cijenim i poštujem Bosnu i Hercegovinu, ali odabrao sam Hrvatsku! Naravno da sam prihvatio poziv Igora Štimca.

Kada ste prelomili za koga ćete igrati i tko je imao ključnu ulogu u toj odluci?

- Mediji su cijelu tu priču za koju reprezentaciju ću igrati previše napumpavali. Nisam se na to obazirao. Igrao sam za Hrvatsku u mlađim dobnim kategorijama, htio sam nastaviti. Ipak, iznenadio me poziv Igora Štimca u A-selekciju. Vidim da pruža mnogo prilika mladim igračima. Ne samo to, izbornik je razgovarao sa mnom, bio mi je u posjetu kad je Dinamo bio na pripremama u Međugorju, lijepo smo razgovarali. Također, sa mnom je razgovarao i predsjednik HNS-a Davor Šuker, naravno i Zdravko Mamić.

Kako su tekli ti razgovori?

- Svi su mi dali maksimalnu podršku, nitko me ni na što nije tjerao. Rekli su mi da sam donesem odluku. Ja sam tako i postupio. Sâm sam donio odluku koja se zvala - Hrvatska!

Što je presudilo da izaberete Hrvatsku?

- Rođen sam u Hrvatskoj, tu sam počeo igrati nogomet, prošao nogometnu školu u Dinamu, ovdje mi je većina prijatelja, uostalom, igram za Dinamo i ovdje živim. Imam ja prijatelja i u Bosni, djed i baka mi tamo žive, u selu Klokotnica. Imam veza s Bosnom, uvijek ću ih imati, veseli me kad tamo odem, ali nogomet ću igrati za hrvatsku reprezentaciju.

Držite li da ćete otputovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil ako se Vatreni plasiraju?

- Sasvim je jasno da će o tome odlučiti izbornik Igor Štimac. Još nemam 17 godina, preda mnom je još mnogo treninga i rada, moram se dokazati izborniku i svojim suigračima. Znam dosta igrača iz hrvatske reprezentacije koji su bili u Dinamu. Znam da će mi oni pomagati, da će mi dati svu moguću podršku kako bih uspio. Imam puno povjerenje u izbornika i reprezentativce, znam da je atmosfera u Vatrenima vrhunska, da mladi igrač u takvom okružju može napraviti velike stvari.

Sanjate li to SP u Brazilu, avion koji će vas povesti u Rio de Janeiro?

- Naravno da sanjam. Ali trenutačno mi je najbitnije da odem na pripreme s reprezentacijom, da na treninzima pokažem da sam zaista igrač za Hrvatsku.

Što vas je privlačilo u reprezentaciji Bosne i Hercegovine?

- U trenucima dok još nisam odlučio za koga ću igrati, razmišljao sam o svojim bosanskim korijenima. Kao mali često sam odlazio u Bosnu, rekao sam vam da mi tamo žive baka i djed. Osim toga, u BiH ima zaista super nogometaša, top klasa. Zahvaljujem se ljudima iz Bosne što su razmišljali o meni, ali odabrao sam Hrvatsku i tako stavio točku.

Izvor: Jutarnji.hr