Ništa od Maksimira, Hrvatska će igrati na Rujevici!

Hrvatska nogometna reprezentacija, RUJEVICA, Hrvatski nogometni savez, priopćenje

Odlučujuća utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije za odlazak na Euro protiv Slovačke 16. listopada, ipak će se igrati na Rujevici. Odluku je priopćenjem danas objavio Hrvatski nogometni savez.

Posljednjih dana pojavili su se medijski napisi kako će HNS utakmicu preseliti na Maksimir, nakon čega se jučer priopćenjem oglasio čelni čovjek NK Rijeka Damir Mišković.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a."