Nikola Kalinić: Džeko me nagovorio da dođem, ali nisam mu zamjena…

Nikola Kalinić, Nikola Kalinić, Edin Džeko

Bosanskohercegovački nogometaš, Edin Džeko, posljednjeg je dana prijelaznog roka dobio konkurenciju u napadu Rome nakon što je u redove “vučice” stigao Hrvat Nikola Kalinić.

Kalinić se prethodne sezone nije naigrao u Atletico Madridu, za koji je nastupio 24 puta i pritom postigao četiri pogotka te ostvario jednu asistenciju, a Roma ga je dovela na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za devet milijuna eura na kraju sezone. Hrvatski napadač je u četvrtak i službeno predstavljen kao novi nogometaš Rome, a odmah se osvrnuo na svoga konkurenta u napadu – Džeku, piše 24sata.hr

Nikola je upravo Bosanca istaknuo da kao ključni faktor u njegovom povratku otkrio da ga je Džeko nagovorio da potpiše za rimski kub rekavši da su pričali svakodnevno.

– Ovdje je uvijek bilo velikih napadača kao što je Džeko. Znam da on uvijek igra, ali na treneru je da odluči hoće li igrati s jednim ili dva napadača – rekao je Kalinić pa nastavio:

– Vidjet ćemo što će biti, spreman sam na rad. S Džekom sam pričao često, svaki dan, i on me uvjerio da dođem – potvrdio je Hrvat koji već ima iskustva u Seriji A.

Paulo Fonseca, trener Rome i Kalinić poznaju se iz vremena kad je prvi radio u Šahtaru, a Kalinić igrao za Dnipro.

– Dobro znam Fonseca i njegov je stil igre sličan Sousinom i sviđa mi se – zaključuje Kalinić.

Roma je u prva dva kola Serie A ostvarila dva remija,  a u trećem ih kolu čeka domaća utakmica protiv Sassuola u kojoj će Rimljani tražiti svoju prvu ovosezonsku pobjedu.