Niko se vraća u Hajduk: Kranjčar bi trebao igrati za 120 tisuća eura po sezoni!

niko kranjčar, niko kranjčar, Engleska, povratak, niko kranjčar, Hajduk
Takva ideja mota se po glavama vodećih ljudi kluba, navodno je s Kranjčarom već obavljen i telefonski razgovor u kojem mu je iskazana Hajdukova želja da ponovno dođe u Poljud.

Dinamo ne računa na njega

Naravno, puno je preduvjeta koji bi se morali ispuniti da Kranjčar ponovno odjene Hajdukov dres. Podsjetimo, bivši reprezentativac, kojeg se izbornik Niko Kovač odrekao bez "doviđenja", već ga jednostavno, nakon što se Kranjčar ozlijedio uoči priprema za SP u Brazilu, prebrisao, još je uvijek igrač kijevskog Dinama. Kranjčar ima ugovor do ljeta 2016. koji mu garantira odlična 2,2 milijuna eura po sezoni, ali Kijevljani na njega više ne računaju, to su mu dali do znanja. Sada vodstvo Dinama traži načine kako se razići s Kranjčarom, spremni su mu za odlazak dati i polovicu godišnje plaće, ali o tome se tek mora pregovarati. Ono što je izvjesno, Niko bi se trebao 26. lipnja pojaviti na početku priprema u Kijevu, tada se okupljaju svi igrači Dinama koji nisu reprezentativci, a glavnina momčadi stiže na pripreme u Austriji 30. lipnja. U Kijevu čekaju Nikin krivi korak kako bi ga "rebnuli" po džepu, traže razlog kako se razići s njim i što ga manje platiti.

Ostanak u Londonu, barem što se tiče QPR-a, ne dolazi u obzir, čim je postalo jasno da su Londončani bivši u Premiershipu, Kranjčar je dobio otpusno pismo s još devet suigrača. A u Londonu je bio na posudbi. Taj odlazak u Kijev (ljeto 2012.) za njega je financijski bio odličan, ali nikada igrački nije zaživio, radije je išao na posudbe u London.

Split je bio "Nikograd"

U Hajduku je Kranjčar mažen, pažen i voljen, njegov dolazak u siječnju 2005. jedan je od najvećih trenutaka u novijoj povijesti bijelih. Tada su ga, kao odbačenog Dinamova kapetana, dočekali deseci tisuća navijača, Split je tada sam sebe prozvao "Nikograd". Oko njega je vladala euforija, Hajduk je te godine proslavio posljednju titulu prvaka. Baš prije petnaestak dana zabilježen je taj crni jubilej, deset godina od tog osvajanja. Hajduk je tada postao prvak s momčadi koju je predvodio baš Kranjčar, a glavni autor njegova dolaska bio je Igor Štimac.

Deset godina kasnije Kranjčar je opet blizu Hajduka, ta želja je vruća, ali i korektna. Hajduk će čekati raskid ugovora s Dinamom, spreman je i čekati hoće li Kranjčar pronaći neku sigurniju destinaciju, ali vrata su mu otvorena do posljednje minute prijelaznog roka. Kada je dolazio u Hajduk, Kranjčar je dobio ugovor od 120 tisuća eura po sezoni, sličan novac bit će mu ponuđen i sada. No njemu novac nije presudan, u 30. godini života i karijeri u kojoj je nakon Dinama i Hajduka nosio dresove Portsmoutha, Tottenhama, Dinama Kijev i QPR-a Kranjčar ima onaj nogometni izazov. Uživa u igri i želi dokazati da još nije za staro željezo... Ne treba naglašavati koliko bi pojačanje Kranjčar bio za Hajduk. Poljud vapi za velikom nogometnom zvijezdom, a Niko je baš taj. Njegova desetka, koju je nosio u Hajduku, zauzeta je, nosi je nekadašnji suigrač iz Kijeva Artem Milevski, ali to ionako nikada nije bio Nikin broj. Njegova je devetnaestica, ne vjerujemo da bi Elvir Maloku imao što protiv toga da svoj dres preda u ruke takvom majstoru kakav je Kranjčar.

Kranjčar obožava London, to je grad u kojem namjerava živjeti, tamo i njegova životna suputnica, glumica Zrinka Cvitešić gradi svoju karijeru. Ali protiv godine-dvije u Splitu, s kojim je na određeni način obiteljski vezana, ni Zrinka ne bi imala ništa protiv. Letovi na relaciji Split - London su svakodnevni.

VECERNJI LIST