Niko na presici: Neću vam dati odgovor o Šimuniću!’

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
Izbornik se pred novinarima pojavio promuklog glasa, vidno umoran, ali i zadovoljan.

Slavili jesmo, to je razumljivo. Neki su malo ranije legli, neki kasnije, ja sam u sobi bio u 3.30. Nisam se naspavao, nadoknadit ćemo to ove dane. Imam problema s grlom. Osjećaj je kao jučer, sretni smo i zadovoljni. Na koncu, što ću reći nego da se imamo pripremati pola godine da nam i tamo bude lijepo."

"Lijepo je kad publika skandira tvoje ime, ispočetka nisam razumio, pitao sam suradnike jesam li to ja. Lijepo je to, ali nisam ja u prvom planu, svi moji dečki i stožer koji su pet tjedana radili full, njima također još jednom veliko hvala. I svima koji su u okruženju reprezentacije."

"Dečki su sve napravili što smo zahtijevali, nismo ni mi mogli sanjati da će se sve to u 10 dana ostvariti. Nakon Islanda neki su već mislili da nam je falio taj impuls. No, dečki znaju igrati nogomet, drago mi je zbog njih, golem pritisak im je bio na leđima."

Sve se mora posložiti kroz rad, a ne kroz priču

Niko je već kao igrač sudjelovao na Svjetskom prvenstvu, a sada je dobio novu veliku priliku i kao izbornik.

"Osjećaj je isti, otići na SP i kao igrač i kao trener. No, izborniku je teže otići, kao igrač možeš izbaciti agresiju. Posao izbornika je veoma težak jer nemaš tu moć na terenu da igračima nešto kažeš", rekao je Kovač i nastavio:

"Idemo postupno, korak po korak, svaka momčad ima svoje karakteristike, i oni Vatreni i ovi danas. Ova momčad danas ima velik potencijal, imamo dosta mlađih igrača, imamo tri igrača od 35 godina, svi ostali su puno mlađi. Ako svi budu zdravi, znam da ćemo biti kvalitetni. Sve se mora posložiti kroz rad, a ne kroz priču."

Nisam upućen što se dogovaralo sa Štimcem

Početkom prosinca saznat ćemo i s kim će Hrvatska igrati u skupini.

"Nemam nikakve želje za ždrijeb. Tko god dođe, što dragi Bog da, nebitno je. Imat ćemo više vremena za raditi. Sad nema pritiska, imamo pola godine za pripreme. Možemo pratiti igrače po klubovima, posjećivati ih. Znam da u ožujku imamo jedan termin za prijateljsku utakmicu, ne znam suparnika, nisam upućen što se dogovaralo sa Štimcem. Oni koji su na SP-u ne smiju međusobno igrati prijateljske utakmice, tako da nam se neke utakmice otvaraju, neke zatvaraju."

Kovač nije želio komentirati slučaj ‘Šimunić', a glasnogovornik Tomislav Pacak je rekao:

"Svatko odgovara za svoj postupak", te se okrenuo mogućoj kazni za Marija Mandžukića, koji je u utakmici s Islandom dobio crveni karton.

"Uvjeren sam da će Mandžukić ići s nama na svjetsku smotru. Ne mogu zamisliti da će dobiti kaznu veću od dvije utakmice. Mi imamo svoj sustav i igrače, u ovih 25 nitko nije siguran, ali ni otpisan. Svatko se mora dokazati u svom klubu, Mandžukić će biti s nama na pripremama, eto...", rekao je glasnogovornik i diplomatski odgovorio na pitanje o iznosu koji će HNS dobiti za plasman na SP.

"Znate što se kaže u Njemačkoj, o novcu se ne priča, ajmo onda tako."

Što Hrvatska može u Brazilu?
"Za Brazil čekam da se ova Hrvatska stabilizira. Ne može se od jedne utakmice očekivati da odmah poraste. Bit će i rasta, ali i padova, ali nadam se da ćemo se duže razdoblje penjati prema gore. To jučer je bilo to, brz, moderan, okomit i tehnički kvalitetan nogomet. Moramo to graditi, imali smo osam treninga i dvije utakmice, a imat ćemo sad još više vremena za usavršavanje."

"Život je čudan, a i sport. Pokušao sam sa svoje strane igračima dati samopouzdanje, znam što znači strah. Kad je strah u tebi, ne možeš odraditi najjednostavnije stvari, pa ni štopanje. Radili smo na tome da ih opustimo, da vide da se s pogreškom ništa neće dogoditi. Eto, niti na jednoj utakmici nismo puno griješili."

Protjerani Vatreni se javio i ispričao
Za kraj je izbornik otkrio i da mu se javio ‘protjerani' Marko Livaja.

"Da, Livaja se javio, pokušao me nazvati. Ja sam bio na zadacima, ali kroz poruku sam mu se javio. Da, ispričao se, a ja sam prihvatio ispriku."

Izvor: Sportski.net