Niko Kovač radi mala čuda s Eintrachtom

Niko Kovač, HNS, otkaz, Niko Kovač, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , Niko Kovač, Bundesliga, Bayern, FC Bayern, Bayern München, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern, Bundesliga, Niko Kovač, kultni engleski klub
Hrvatski trener radi mala čuda s Eintrachtom. „Sloga" iz Frankfurta pobijedila je favoriziranu Borussiju Dortmund 2:1 u 12. kolu Bundeslige.

Eintracht je poveo golom Szabolcsa Husztija u 46. minuti. Pierre-Emerick Aubameyang izjednačio je u 78. minuti, a samo minutu kasnije Haris Seferović postavlja konačni rezultat za veliko slavlje na Waldstadionu.

Eintracht je upisao treću pobjedu u nizu, u posljednjih šest kola je neporažen i u tom razdoblju bilježi četiri pobjede i dva remija.Borussia je, eto, izgubila u Frankfurtu nakon što je u prošlom kolu pobijedila Bayern u Dortmundu. „Crno-žuti" upisali su prvi poraz nakon tri remija i dvije uzastopne pobjede.

Eintracht sada ima 24 boda, skočio je na treće mjesto i po bodovima se izjednačio s Bayernom, koji ima utakmicu manje, večeras dočekuje Bayer. Dortmund je šesti sa 21 bodom.