Niko Kovač otvorio dušu i priznao

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
"Kao što je odgovornost biti kapetan, tako je sad možda malo veća odgovornost biti izbornik ove reprezentacije. Drago mi što sam tu i nadam se da će ovo što smo pokrenuli biti uspješno."

Izbornik Kovač odmah nakon imenovanja sjeo je u zrakoplov zajedno s bratom Robertom i posjetio neke stožerne igrače kako bi detektirao zašto se u ovim kvalifikacijama igralo loše. Dobio je uvjerenje da je u svlačionici bilo sve u najboljem redu.

"Na terenu to nije tako izgledalo. Tu su svi radili najbolje što su mogli, no ako svatko radi pojedinačno onda tu nema ploda kao kad svi rade zajedno. Optimističan sam, momci su motivirani, vesele se okupljanju pred Island i nadam se da će biti svi zdravi da bi bili u što boljem sastavu. Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil je primaran cilj, a pritisak je velik", rekao je Kovač.

"Lagao bi kad bi rekao da nema pritiska. To sam znao kad sam preuzeo A reprezentaciju. Znamo da je na drugoj strani Island koji je vrlo ozbiljan protivnik, kojeg nećemo proći tako lako. Morat ćemo se dobro namučiti dva puta po devedeset minuta, možda i više. Optimističan sam, smatram da s kvalitetom koju imamo možemo proći na SP."

Novi izbornik neće za savjet pitati svojeg bivšeg izbornika Slavena Bilića, a svog prethodnika Igora Štimca već je pitao za mišljenje i savjet.

"Da, nazvao sam ga i popričali smo malo jer mi smo si dobri prijatelji, bili smo i kolege na terenu. Igor i ja smo stvarno dobri i ne vidim razloga zašto ga ne bi nazvao."

I za kraj Kovač je obećao da će Vatreni biti u bubnju kad se budu određivale skupine za SP.

"Uvjeren sam da će Hrvatska vidjeti Brazil. Znam što moji dečki znaju, ako oni naprave sto posto ono što tražim od njih i ako pristup bude isto takav, ja sam uvjeren da ćemo proći."

MediaServis|M.M.