Niko Kovač novi trener Bayerna

Niko Kovač, HNS, otkaz, Niko Kovač, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , Niko Kovač, Bundesliga, Bayern, FC Bayern, Bayern München, Niko Kovač, Niko Kovač, Bayern, Bundesliga, Niko Kovač, kultni engleski klub

... sadašnji trener Eintrachta ovog mjeseca biti predstavljan u Munchu i zatim na ljeto preuzeti novi posao. Bayern je posljednjih tjedana u potrazi za trenerom koji će naslijediti Juppa Heynckesa (72) u Bayernu i odluka se iščekuje se napeto kao izbor novog pape.

Na kraju će to biti Kovač koji je napravio sjajne stvari u Eintrachtu iz Frankfurta, a u konkurenciji su još bili Julian Nagelsmann (Hoffenheim) i Lucien Favre (Nice). Niko je kao igrač boje njemačkog kluba branio od 2001. do 2003. i postao s njim svjetski prvak.

Bavarski je klub prepun njegovih prijatelja, uz sportskog direktora Hasana Salihamidžića tu je i šef Bayernova voznog parka Bruno Kovačević kojem je nedavno došao na proslavu 60. rođendana u München.

Obitelj mu živi nedaleko, u Salzburgu, a ima i podršku navijača. Na ruku mu je išlo to što ima njemačku disciplinu, a zna i jezik. Nikin pomoćnici trebali bi biti brat Robert i sadašnji asistent Heynckesa Peter Hermann. Situaciju s Bayernom nedavno je komentirao i Kovač - S Eintrachtom imam ugovor do 2019. - rekao je Kovač, ali onda natuknuo da bi moglo doći do promjena: - No, u nogometu nikad ne znate što će se dogoditi.