Nikica Jelavić potpisao za Glasgow Rangers

Jelavićev donedavni klub, bečki Rapid, dugo je odugovlačio njegov praktički dogovoren transfer želeći ga iskoristiti u posljednjem pretkolu Europske lige protiv Aston Ville. No, Nikica je svoje nezadovoljstvo tim nesportskim potezom, koji bi mu ujedno onemogućio nastupanje u Europi s novim klubom, pokazao odbivši istrčati na teren i slijedom toga zaradivši - suspenziju piše sportnet.hr.

"Posljednjih sam dana nekoliko puta prodan. Teško mi se tako usredotočiti na utakmice, u glavi mi je kaos", kazao je tada hrvatski napadač. Predsjednik bečkog kluba Rudolf Edlinger na sve je odgovorio patetično, optužbama za nelojalnost: "Šokiran sam, ovo nismo očekivali. Klub smo koji izaziva strast i osjećaje te je takav njegov potez pogrešan. Posred lica je udario i navijače i suigrače i Upravu."

Sve je to na koncu ipak rezultiralo njegovim puštanjem iz "austrijskih uzda", a za novi će klub, nada se menadžer Walter Smith, moći nastupiti već ovoga vikenda, premda mu nogometni savez još uvijek nije potvrdio radnu dozvolu.

U prvom obraćanju medijima nako potpisa, Nikica je rekao: "Želim reprizirati uspjehe koje je s ovim klubom postigao Dado Pršo. Pričao sam s njim kada su me kontaktirali i on me uvjerio da je nevjerojatna mogućnost otići u Glasgow. Drago mi je da je čitava ova saga sa mnom, Rapidom i Rangersim gotova."

Mnogo se toga dogodilo u proteklih nekoliko mjeseci, no sada kada je sve dogovoreno - o transferu i svim peripetijama više ne želi razmišljati. "Samo se želim koncentrirati na svoju budućnost u Glasgowu."

O suspenziji u Rapidu pak kaže: "Rapid je iznio neke stvari koje nisu bile točne, no o tome zaista ne želim razgovarati. Sve je to sada iza mene. Bio sam pod prevelikim stresom, no sada se konačno mogu potpuno posvetiti Rangersima. Želim osvajati trofeje, dobro igrati u Ligi prvaka i postići mnogo golova."

No, za to će ipak morati malo pričekati jer još uvijek nije "blagoslovljen" dozvolom za rad na Otoku. "Nadam se da ću i radnu dozvolo dobiti uskoro jer ne mogu dočekati prvo istrčavanje na teren", kazao je te se prisjetio prvog upoznavanja sa škotskim navijačkim pukom. "Prošle sam sezone triput poentirao Celticu, ali tada nisam imao pojma da ću doći u Škotsku. Bio je to odličan osjećaj. Svjestan sam rivalstva te dvjie momčadi, a i znam da je po broju titula, Rangers uspješniji."

preuzeto: Antonija Pavlić / sportnet.hr