Nijemci pobjedili BiH, Meksiko 'uzeo mjeru' Italiji

nogomet

Vrlo dobru igru momčadi Joachima Löwa vidjelo je 48.000 gledatelja na Eintrachtovu stadionu. Iako na trenutke, primjećivalo se, praznih pluća, s obzirom da su još uvijek usred priprema, Nijemci su suvereno dominirali travnjakom i izgledali izuzetno dobro.

U vodstvo je ipak došla momčad Bosne i Hercegovine, koju je Safet Sušić vodio drugi put s klupe nakon subotnjeg poraza (4-2) od Švedske u Solni. U 15. je minuti goste u vodstvo doveo Edin Džeko nakon ubacivanja Miralema Pjanića. Lopta se u gol odbila od Philippa Lahma.

Dominirali su Nijemci i prije i poslije gola, a nastavili su i u drugom poluvremenu. Philipp Lahm zabio je svoj prvi gol za reprezentaciju nakon polufinala Eura u Austriji i Švicarskoj (3-2 pobjeda protiv Turske) zabivši sjajno u 50. minuti udarcem izvan 16-erca, koji je od grede završio u mreži. Bio je novopečeni kapetan u punom naletu.

Prije toga gredu je, u prvom poluvremenu, uzdrmao Podolski, a nakon izjednačenja, poslije sjajnog duplog pasa s Cacauom, drugi ljevak Mesut Özil.

U 74. i 77. minuti dva je jedanaesterca sigurno realizirao Bastian Schweinsteiger. Prvi je iznudio Marko Marin, premda prekršaja nije bilo, a drugi Thomas Müller.

U 85. minuti moguće je još jedan penal iznudio Marin, njemački reprezentativac porijeklom iz Bosne i Hercegovine, no talijanski sudac Nicola Rizzoli ostao je nijem. Nakon toga, Marin i BiH-kapetan Spahić, koji ga je faulirao, su se sukobili, te je Spahić pljusnuo Marina. Talijan mu je pokazao samo žuti karton.

Bosna i Hercegovina nije se pokazala doraslim suparnikom jačem rivalu . Povremenih je bljeskova imao Džeko, no pokušavao je uglavnom solo akcijama.

jutarnji list