Nije valjda PolitikaPolitika.ba ?!?

Nije valjda PolitikaPolitika.ba ?!?
Gdje je bolesti kraj? Sa medicinske točke gledišta je jasno definiran. Liječenje traje dok god pacijent pokazuje simptome. Negdje mora doći kraj, na ovome svjetu pacijent ustane i ode doma, ili se pak ustane i ode na onaj svijet izliječen od ovosvjetskih mora. Oba su izlaska interpretirana kao olakšanja. Naše molitve su uvijek u prilog ovosvjetskog riješenja kalvarije. Bolest - molitve - grijesi ? Grijesi?

 

Da li je bolest kazna za grijehe? Naravno da nije. Mogu li grijesi biti bolest? Ne samo da mogu, to  grijesi jesu, bolest, ako izvedeni iz okvira  teološke interpretacije. Jeste li ikada sreli kroničnog lažova ? Lopova ? Jeste sigurno (što manje, nadam se). Koliko još vrsta takvih "bolesnika" možete nabrojati? Samoljublje? Gdje rangirate mržnju? A zavist? Klevetu?

 

Par minuta nakon susreta susjedne Srbije i Gane, čule su se salve iz nikako pristranih medija ove države. Negirali su, valjda, svoju pristranost/mržnju/zavist prebacujući krivnju na druge, optužujući ih bas zbog njihove demonstracije pristranosti/mržnje/zavisti, demonstrirajući isto. To je drevna taktika optuživanja drugih za svoje grijehe prije nego što se oni stignu oglasiti. Poznata tehnika, van sportskog domena svakako, usavršena u zadnjih petnaestak godina na političko povjesnom polju. 

 

Izdvojili su za pranje svojih grijeha novinara i komentatora susreta navedenih klubova, koji je naravno pripadnik nacije čija je matica učestvovala u susretu. Nisu mogli stati na primjedbi o njegovoj pristranosti glede samoga prijenosa utakmice, nego su iznijeli cijelu "Hašku optužnicu" protiv čovjeka. Naglasili su kako je on doveo u opasnost obitelji svih srpskih novinara u ratnom Sarajevu, objavivši njihova imena, a onda oni u isto vrijeme rade točno - što? Opet ona ista tehnika, ali idemo dalje. 

 

Da bi pokrili isti grijeh iz drugoga ugla, morali su ubaciti dokaz svoga multietničkog karaktera, tako što su pokušali staviti svu borbu pod zastavu drugog komentatora, po potrebi srpskoga podrijetla, Marjana Mijajlovića. Koja tehnika ! Hrvatima ovo miriše na "Komšić" fenomen. No, nisu svi ti deflektori trajali ni deset rečenica, istina izađe na sunce, ovaj put citiram: " A do tada bi bolje bilo slušati vuvuzele negoli "kolegu" Ć....ića.". Oštro za naš ukus. Nismo sigurni za "vuvuzele", ali smo sigurni da bi sutra "Ante" ili "Josip" bila gora opcija od tih "vuvuzela".   

  

Ovaj portal u svome imenu dva puta ponavlja ime pojma kojem je prvo načelo " u zdravom tijelu zdrav duh". Mora da su kolege preskočile abecedu sporta, direktno skočivsi u intelektualne visine domene. Možda bi vrijedilo težiti sličnom pravilu: u zdravom portalu zdrav duh, i obratno. Što bi tek portal PolitikaPolitika.ba pisao?