Neymar se vratio na travnjak nakon tromjesečne stanke

Neymar, Brazil, Brazil 2014, Neymar, Brazil

Jedna od najvećih nogometnih zvijezda današnjice, brazilski napadač Neymar vratio se na travnjak nakon tromjesečne stanke pogotkom i asistencijom u 2:2 remiju Brazila i Kolumbije u prijateljskoj utakmici odigranoj u Miamiju, piše Hina.

Neymar nije igrao od lipnja kada je ozlijedio gležanj u utakmici Copa Americe protiv Katara zbog koje nije mogao pomoći reprezentaciji na daljnjem putu do osvajanja naslova prvaka Južne Amerike.

Po povratku u Paris SG Neymar je zatražio odlazak iz kluba, kao najvjerojatnija destinacija spominjala se Barcelona, ali dugotrajni pregovori nisu donijeli rezultat pa je Brazilac ostao u Parizu, no u prva četiri kola novog prvenstva nije odigrao ni minute.

U Miamiju je Neymar prvo u 20. minuti asistirao Casemiru za vodstvo Brazila od 1:0, a nakon što je Muriel s dva gola (24/11m, 34) preokrenuo rezultat u 2:1 u korist Kolumbije, Neymar je 59. minuti na dodavanje Danija Alvesa pogodio za konačnih 2:2. Bio je to Neymarov 61. pogodak u 98. nastupu za Brazil.

Meksiko je također u prijateljskoj utakmici igranoj u noći s petka na subotu u East Rutherfordu svladao domaćina SAD s uvjerljivih 3:0 golovima Javiera Hernandeza (21), Ericka Gutierreza (78) i Carlosa Antune (82), dok je Urugvaj kao gost u San Joseu svladao Kostariku 2:1 (1-0). Strijelci za Urugvaj bili su De Arrascaeta (42/11m) i Rodriguez (89), a za Kostariku Borges (48).