News of the World predstavio Badelja kao zvijezdu koja dolazi

milan badelj, Dinamo

Pod naslovom "Čovjek za ukrasti", koji se odnosi na dolazeće i tek otkrivene nogometne talente diljem svijeta, News of the World predstavio je Dinamova veznjaka Milana Badelja (21).

Mladoga hrvatskog reprezentativca NOTW je predstavio kao novog Bobana pozivajući se na tekst objavljen na IMScouting.comu, internetskom portalu koji najtemeljitije prati razvoj mladih nogometnih zvijezda te je zahvaljujući svojoj bazi podataka redovita pomoć skautima bogatih europskih klubova, kao i ovlaštenim nogometnim menadžerima.

Badelja NOTW predstavlja kao "igračku klasu na sredini terena zbog koje je ljude iz vlastite skautske službe masovno u Zagreb slao Manchester United".

Prema izvješću na IMScoutingu, sročenom u stilu klasičnoga skautskog raporta, Badelj je predstavljen kroz svoje igračko odrastanje, od prvih dana u NK Ponikvama, preko daljnjeg razvoja u NK Zagrebu, mladim hrvatskim reprezentativnim selekcijama, Lokomotivi i, na koncu, Dinamu.

Najviše je ocjene dobio pod kategorijom "Tehničke vještine", unutar koje je, unatoč svojim mladim godinama, opisan kao kompletan igrač, sjajne kontrole lopte, sposobnosti rješavanja situacija 1-na-1, preciznog dodavanja i izvrsnog pregleda igre. Također se hvali, što nije nebitno, njegova agresivna igra i sposobnost otpornosti u duelu.

Navodi se i da nije podložan ozljedama i napominje da pati od astme, što se dosad nije pokazalo problemom.

IMScouting ga zasad procjenjuje na četiri nilijuna eura, te otkriva da je na radaru Manchester Uniteda, Bayerna iz Münchena i Bayera iz Leverkusena.

"Fizičkom konstitucijom i igračkim stilom Badelj iznimno podsjeća na legendarnog Zvonimira Bobana. Zovu ga "Dinamovim dijamantom" zbog elegantnog načina igre, pametnog odigravanja i profinjene tehnike. Ima sjajan potencijal postati istinskom nogometnom zvijezdom", navodi se u tekstu objavljenom u vrlo čitanom News of the Worldu.

(Totalsport)