Nermin Jamak: Potpisao sam sa Zrinjskim na godinu i pol, to su dakle još dvije titule

nermin jamak, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, nermin jamak
... no s obzirom na rejting ovog igrača u Premijer ligi, sve sumnje brzo ostaju po strani. On osobno ističe da je došao gladan novih titula, a u našem ih nogometu već ima dvije.

Oliver Petrak, Tomislav Tomić, Mate Pehar, Miloš Žeravica, Rijad Kobiljar pa i ofenzivniji Nemanja Bilbija. Zrinjski je i prije dolaska Nermina Jamaka imao kvalitetu i raznovrsnost u sredini, no zašto konkurenciju ne podići na višu razinu? U Zrinjskom su se poveli onom starom ‘ako se na tržištu nađe kvalitetan igrač' i angažirali prmijerligašku ‘iskusnjaru' 30-godišnjeg Nermina Jamaka. U Mostar je sa sobom donio dvije titule prvaka (osvojene sa Željezničarom) pa je jasno koji mu je sljedeći cilj.

- Potpisao sam na godinu i pol za vrijeme kojih želim još dvije titule, to bi bilo idealno, rekao nam je novi veznjak Plemića, koji se, kako kaže, vrlo brzo snašao u novoj sredini.

- Poznavao sam dosta igrača od ranije, s nekima sam i igrao tako da mi nije bio problem brzo se prilagoditi, rekao je pa pojasnio kako je došlo do angažmana u taboru prvaka.

- Imao sam i par ponuda iz Bosne, ali ova od Zrinjskog bila je najkonkretnija, nisam se nimalo premišljao.

Odlični uvjeti u Litvi, ali...

Iza njega je period u Litvi, gdje je igrao za Suduvu. Sa zadovoljstvom se osvrće na to razdoblje, ali...

- U Litvi, gdje je košarka državni sport broj jedan, dosta ulažu u nogomet u posljednje vrijeme. Žele imati klub u Ligi prvaka. Na uvjete se nisam mogao požaliti, ali problem mi je predstavljala udaljenost od porodice. Zato sam se odlučio vratiti i mislim da nisam nimalo pogriješio. Naprotiv.

Pripremama Zrinjskog u Međugorju priključio se u subotu, a došao je - spreman i oran za naporne treninge.

- Radio sam individualno, tako da mi nije bio problem odmah uskočiti u treninge. Imamo još sedam dana do polaska u Medulin, do kada će to, vjerujem, biti kako treba.

Tada će, nakon provjere protiv Neretve iz Metkovića iduće nedjelje, doći i više utakmica pa ćemo dobiti neki dojam snage osvježenog Zrinjskog za koji Nermin vjeruje da ima predispozicije zadržati prvo mjesto i uzeti rekordnu petu titulu..., a ne sumnja da će i on odigrati svoju ulogu.

- Sigurno da imamo najbolji kadar, samo će biti važno zadržati atmosferu, a bude li tako, vjerujem da ćemo na kraju sezone slaviti duplu krunu. Što se mene tiče, ne bih ni dolazio da ne vjerujem da ću igrati. Ali isto tako, znam da je na meni da se dokažem, da radim, a jaka konkurencija u veznom redu samo može pomoći.

Stalno pratio Premijer ligu

Ima Nermin i dovoljno samopouzdanja da se upusti u ocjene svoje kvalitete...

- Mislim da me dosta ljudi koji prate Premijer ligu poznaje, znaju moje kvalitete. Zrinjski je i tražio igrača poput mene, a rekao bih da su mi najjače strane dobar pregled igre i organizacijske sposobnosti. Prije nego sam otišao iz Premijer lige bio sam najbolji asistent, što također dosta govori.

U međuvremenu je pratio Premijer ligu, dostupne mu utakmice nije propuštao.

- Gledao sam u Litvi utakmice koje su bile u TV prijenosu, tako da sam ostao u toku. Baš sam gledao onu utakmicu Zrinjskog protiv Slobode u kojoj smo ispustili vodstvo 3:0..., dogodila su se ta tri kiksa u završnici jeseni, ali vjerujem da se to neće odraziti na našu kampanju.

"Sarajevo blizu, Željo se treba uigrati"

Zrinjski nakon 18. kola ima četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo i plus šest u odnosu na Željezničar, što je po mišljenju novog veznjaka čvrsta odskočna daska za proljeće. "Sarajevo je s četiri boda blizu, a što se mog bivšeg kluba Željezničara tiče..., i oni su tu. Mada, doveli su dosta novih igrača, a sve to treba prije svega uigrati", rekao je Jamak.

"Liga 12 je pun pogodak"

Jamak se vratio u Premijer ligu koja je u međuvremenu doživjela veliku promjenu - skraćena je sa 16 na 12 klubova. "Liga 12 je pun pogodak. Neka se neki klubovi ne uvrijede, ali za prvenstvo je puno bolje imati više derbija protiv Sarajeva, Želje ili recimo Širokog", rekao je.

Dnevni list