FOTO  Nenad Gagro:Zrinjski je život i više od toga

Nenad Gagro, juniori, HSK, Nenad Gagro, HŠK Zrinjski, juniori, Nenad Gagro, juniori, juniori HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski
Evo što trener Gagro kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo čestitke na osvajanju jesenjeg naslova?

Pozdrav svim čitateljima vašeg portala.Zahvaljujem vam na čestitkama. Prvenstveno u ime igrača koji su najzaslužniji za ovaj uspjeh kluba, svih trenera u omladinskoj školi i svoje osobno ime!

Dojmovi su se već vjerojatno slegli. Možeš li nam reći da li ste očekivali ovaj naslov?

Poslije ovako kratke, ali iznimno dinamične polusezone koja nas je sve skupa dosta potrošila kako fizički tako i psihički ulazimo u jedan period postupnog rasterećenja u kojem vršimo analize i pomalo slažemo dojmove. Ako kažem da sam očekivao ovaj naslov ispast će da sam neskroman, ali mi kao škola nastojimo maksimalno angažirano odrađivati naš dio posla tako smo već prošle zime počeli slagati ovu ekipu! Uz to ako se ti dječaci odano podrede tim ambicijama kao što je to bio slučaj u ovoj polusezoni, onda možemo zaključiti da je ovaj rezultat očekivan.

Koju utakmicu u ovoj polusezoni možeš izabrati kao najdražu koju su tvoji momci najbolje odigrali?

Bez imalo razmišljanja naša najbolja utakmica je bila protiv Sarajeva u kojoj smo bili potpuno dominantni i na kraju uvjerljivo slavili.

Kada se sve sabere i oduzme nesretno je izgubljeno nekoliko bodova. Da li se to moglo izbjeći?

U ovom smo periodu imali 12 pobjeda, 2 izgubljena i 1 neodlučen susret. Statistika govori da smo od 45 mogućih bodova osvojili 37. Imamo najbolju gol razliku od 39:10 i najboljeg strijelca lige. Druga smo ekipa lige po broju postignutih pogodaka, a uz to smo primili najmanje njih, 10. Ovi podatci govore da je cijela ekipa odigrala kontinuirano kroz cijelo prvenstvo a i u utakmicama gdje nije ostvaren maksimalan bodovni učinak nismo bili u podređenim ulogama, čak što više uz malu dozu Božje pomoći mogli smo i do pobjeda.

Ove sezone bili ste i na dva jaka međunarodna turnira u Danskoj i Italiji. Koliko to znači ovim mladim igračima da se okušaju sa jakim europskim momčadima?

Jeste, bili smo na dva prestižna međunarodna turnira. Prvi je bio u Danskoj a drugi u Italiji. Na tim turnirima smo imali priliku igrati protiv renomiranih protivnika. Samim rezultatima možemo biti jako zadovoljni a još je bitnije kako mi u našoj školi kažemo „izađemo iz okvira" i vidimo što se to i na koji način radi van naših granica. Takva natjecanja su nama jako bitna da možemo jasnije odrediti smjernice našeg djelovanja u budućnosti a dječacima jedno bogato iskustvo koje će zasigurno doći do izražaja u njihovoj daljnjoj karijeri.

Juniori Zrinjskog igraju sjajno posljednjih godine. U prošlim sezonama šampionskl titula prvaka vam je za dlaku izmakla. Je li konačno vrijeme da ta titula dođe u Mostar?

Drago mi je da je naša škola postala prepoznatljiva u svome radu a plod tog rada su rezultati u posljednjih nekoliko sezona. Mada je naš osnovni cilj proizvodnja odnosno školovanje dječaka pa i po cijenu rezultata, uvijek je lijepo kad uz to dođe pokoji dobar rezultat kao nagrada za naš mukotrpan zajednički rad. Za titulu se treba poklopiti dosta stvari. Uz ove već navedene vrijednosti koje je ekipa imala u ovoj polusezoni jako je bitno da ostanemo na okupu. Ovo kažem iz razloga što svaki dobar rezultat skreće pažnju i zanimanje određenih ljudi za pojedine dječake koji su se isticali u proteklom razdoblju. Takav je slučaj i kod nas pa već imamo neka saznanja da bi nas par dječaka moglo napustiti u ovoj zimskoj stanci. Kad ovome pridodamo neka ranija iskustva gdje smo na neke utakmice išli bez devet igrača iz prve postave i nekih bizarni ozljeda mislim da je o krajnjim ciljevima nezahvalno govoriti. Ono što možemo obećati je da ćemo raditi još više i truditi se ostati tu gdje smo sada!

Stalno se priča o mladim igračima koji trebaju biti budućnost kluba. Ima li u ovoj sjajnoj generaciji netko tko bi mogao i trebao pokucati na vrata prvog tima?

Dobro je poznato da je najteži prelazak iz juniorskog u seniorski uzrast. Još kad se tome pridodaju ambicije HŠK Zrinjski koje su uvijek jako visoke, postaje jasnije koliko je tim dječacima teško u konkurenciju sa iskusnijim igračima. Isto mislim da ti dječaci moraju biti bezgranično strpljivi, jako puno raditi, imati povjerenje u svoje sposobnosti i čekati svoju priliku. Ovaj njihov rezultat je najbolji pokazatelj da u ovoj generaciji postoje dječaci koji bi kroz pravilan daljnji rad mogli u skorije vrijeme konkurirati u seniorskom uzrastu.

Evo za kraj poruka navijačima i čitateljima našeg portala?

Za kraj želim poručiti svoj djeci da se bave sportom! Svima onima koji vole Zrinjski da i dalje budu uz njega a onima kojima Zrinjski nije baš blizu srca da odvoje malo vremena za njega jer Zrinjski je život i više od toga.

HERCEGOVINA.info