Nenad Bjelica: Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada

Nenad Bjelica, nogomet, austrija, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, Izet Hajrović nogometaš, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica, GNK Dinamo, Nenad Bjelica, Nenad Bjelica, Liga prvaka, Nenad Bjelica, Dinamo, Nenad Bjelica

"Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada, kao i na to što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želi. Imamo dobru atmosferu, pričamo o svemu i sutra ćemo se pozabaviti protivnikom. Nisu dobili previše informacija o Viktoriji jer želimo da budu što više fokusirani sami na sebe i da obave svoje zadatke na terenu kvalitetno. Ako to postignemo siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat," poručio je Bjelica.

Strateg hrvatskog prvaka nije želio otkrivati 'karte' s kojima će se suprostaviti Česima.

"Nisam imao nedoumica oko sastava. Donio sam odluku za početni sastav. Nadam se da će to biti uspješna kombinacija i da će dečki koji će istrčati na teren odigrati jednu veliku utakmicu i donijeti dobar rezultat za susret u Zagrebu."

Bjelica nema običaj objaviti sastav s kojim ulazi u utakmice, a na pitanje novinara hoće li otkriti sastav kada Dinamo bude igrao finale Europa lige sa smiješkom je poručio, piše Hina.

"Obećajem. Svečano obećajem da ću reći, u tom finalu koje svi očekujemo," rekao je Bjelica.

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1). Ove sezone 'modri' su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta.

U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

"Prvo treba skočiti pa onda reći hop. Imamo teškog protivnika, iskusnu ekipu koja će imati podršku svojih navijača na stadionu. Nekoliko puta su prezimili u Europi. Prvo ide ta utakmica za nas. Ako to prođemo, a nadamo se da ćemo u sljedećem kolu biti mi, pa onda i dalje od toga napredovati. Ako se to dogodi, dobit ćete informaciju o sastavu," rekao je na kraju.

Bjelica je naglasio kako je zadovoljan stanjem momčadi.

"Siguran sam da smo se kroz te dvije prvenstvene utakmice s Rudešom i Istrom pripremili za ovaj susret Europa lige. Lijepo je doći ovdje s bodovnom razlikom koju imamo u prvenstvu i uz dvije pobjede. Fokus je sada na Viktoriji, vjerujem da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo mi na kraju biti ti koji će slaviti," kazao je dodavši:

"Htjeli smo stvoriti momčad koja može postizati dobre rezultate i igrati na rezultat. Htjeli smo momčad u kojoj svaki igrač gine za drugog na terenu i u kojoj ima 26-27 igrača koji pomažu ekipi na svim frontovima. To smo uspjeli, napravili smo određeni momčadski duh i svi su to prihvatili. Takva igra može donijeti dobre rezultate. To je nivo koji smo htjeli postići. Ekipa koju svi respektiraju gdje god dođe."

Kod Dinama neće biti suspendiranog Hajrovića i ozlijeđenih Gavranovića i Šunjića.

"Žao mi je igrača koji nisu ovdje s nama. Nadam se da će neki od njih moći igrati u četvrtak na Maksimiru. Siguran sam da će oni koji će sutra istrčati pokazati svoju kvalitetu kao u svim utakmicama do sada. Mirno spavam, imamo široki kvalitetan kadar i vjerujem u pojedince koji će istrčati na Doosan Areni."

Kapetan Ademi je poručio kako je sretan i ponosan što je dio ekipe koja je napravila ovaj veliki rezultat. "Svi čekamo da utakmica počne, i ja i cijela ekipa. Spremni smo i želimo nastaviti gdje smo stali i napraviti još veće stvari, za nas i za Dinamo."

U Dinamu su do najsitnijih detalja proučili suparnika. "Sigurno da će biti teško, Viktoria je organizirana i čvrsta ekipa. Znamo što nas čeka. Spremni smo na to i napravit ćemo sve da izvučemo što bolji rezultat," kazao je kapetan hrvatskog prvaka.