Nemanja Bilbija: Sloboda će sigurno doći odigrati što bolje u Mostaru

bilbija
Zrinjski još treba pobijediti Slobodu i to će biti to - peta titula bit će ‘zapakirana'. Lakše reći, nego učiniti, ali Pod Bijelim brijegom su navikli do vrha ići težim putem pa im situacija u kojoj sami kontroliraju svoju sudbinu ne djeluje stresno, koliko bi mogla biti. Barem se trude tako ponašati, piše dnevni-list.ba.

Mostar ovih dana već slavi prvaka. Navijači su uvjereni da je priča gotova, iako igrači dobro znaju - da još nije. Jedan od njih dobro zna kako je osvojiti titulu, a zna i kako je to napraviti u zadnjem kolu. Riječ je o Nemanji Bilbiji, koji je prije dvije sezone u Mostar došao s naslovom prvaka iz Sarajeva, kojeg je ‘obranio' u dresu s lentom, a ove nedjelje to može napraviti treći put zaredom. Riječ je o Nemanji Bilbiji.

- U nedjelju će, nadam se, doći i ta treća titula, rekao nam je pa se osvrnuo na sve što je snašlo njega i suigrače mu tijekom sezone.

- Godinu dana smo naporno trenirali za ovo, u međuvremenu nam se dogodila i mini kriza, ali evo, vratili smo se u život i sada je pred nama jasna situacija.

Sloboda, smatra Nemanja, neće u Mostar doći bez ambicija..., mada je u potpunosti bez imperativa.

- Sloboda će doći odigrat što bolje zbog sebe, ali i da zbog svega što se događalo u posljednje vrijeme - da dokažu javnosti zašto igramo. Neugodna su ekipa, trenera Vladu Jagodića dobro poznajem i uvjeren sam da će on pokušati sve napraviti za dobar rezultat u Mostaru. Ali kada sve sagledate, bolji smo i sve će biti do nas.

Sam je spomenuo kompletno ozračje uoči zadnjeg kola, a situacija je u najmanju ruku ‘zategnuta'.

- Atmosfera je dosta napeta, dijelom i zbog činjenice da tri ekipe i dalje u teoriji mogu osvojiti naslov. Pritisak je osjetan sa svih strana, ali rekao bih da ga dobro podnosimo. Da čitava situacija ne utječe previše na nas, normalno se pripremamo za utakmicu.

Osobno mu je dobro poznata situacija u kojoj se titula osvaja u zadnjem kolu...

- U Sarajevu je bilo tako, a i onda je Sloboda bila akter. Tada sam sa Sarajevom dobio Slobodu na Koševu, a Željo je odigrao neriješeno u Zenici.
Tražiti neki ‘divlji' recept - nema smisla.

- Trebamo što prije zabiti i tako se riješiti nervoze s kojom nikako ne smijemo ući u utakmicu, zaključio je ofenzivac Plemića.

Sudi Irfan Peljto

Situacija sa ljudima u crnom u posljednje se vrijeme otela kontroli pa je (nažalost) postalo vrlo važno tko sudi gdje. Zbog toga, ali i zbog činjenice da se u zadnjem kolu odlučuje prvak, još je značajnije zazvučao detalj da će duel u Mostaru suditi Irfan Peljto iz Sarajeva. Asistirat će mu Goran Dujak (Odžak), Sreten Udovičić (Prijedor), Haris Kaljanac (Sarajevo), Tomislav Čuić (Tomislavgrad) i Adis Mulahasanović (Sarajevo). Delegat utakmice bit će Esnaf Buza (Kakanj), a kontrolor suđenja Milan Stanić (Ugljevik)