Nemanja Bilbija: Otišli su nam važni igrači, ali nisam zabrinut za budućnost Zrinjskog

Zrinjski Gošk
Pa ipak, vidjet ćemo koliko će korisni ofenzivac ‘dati ruke' u nadolazećoj sezoni, odnosno hoće li biti u stanju nastaviti nizati naslove, a prije dva vezana sa Mostarcima, slavio je sa Sarajevom. On je osobno optimističan.

Zrinjski je ovog ljeta pretrpio značajne promjene odlascima Tomislava Tomića, Olivera Petraka, Daniela Graovca i još nekoliko imena, no prvaci i dalje u svom kadru imaju imena koja mogu klub ostaviti vući prema novim uspjesima. Jedno od njih je Nemanja Bilbija, strijelac deset golova prošle sezone, igrač pretplaćen na titule - prije dvije vezane s Mostarcima, osvojio je naslov sa Sarajevom.

Mišljenja je da Zrinjski bez obzira na promjene ima kapaciteta nastaviti juriti zapažene rezultate.

- Da, pretrpjeli smo značajne promjene. Otišla su nam dva važna vezna igrača, izgubili smo i u napadu, ali došla su neka nova imena željna dokazivanja tako da osobno nisam nimalo zabrinut za ono što budućnost donosi Zrinjskom, ocijenio je Bilbija.

Posebno se osvrnuo na odlazak najboljeg strijelca Jasmina Mešanovića s kojim je tijesno surađivao - netko se sjetio pa prošlosezonsku napadaču liniju zajedno sa Ognjenom Todorovićem skratio na BMT. Morat će sada Bilbija i Todorović nastaviti bez tog ‘M'...

- Njegovi će golovi sigurno nedostajati, ali ponavljam, doći će drugi igrači koji moraju preuzeti odgovornost. Plus će biti i to što trener Slišković počinje sezonu s nama od početka, optimističan sam.

Optimističan, ali i motiviran. Nemanja tvrdi da je to neupitno.

- Veći je problem bilo osvojiti titulu prije dvije sezone nego je obraniti. Sada nema pritiska, nije ga bilo ni prošle sezone. To nam svakako može pomoći.

Osobno je zadovoljan s onime što je on napravio za Zrinjski minule sezone, a uvjeren je da sve još nije rekao.

- U jednoj konstantni, sezona iza mene možda mi je i najbolja do sada. Što se sljedeće tiče..., ne očekujem ništa specijalno, želim nastaviti u dosadašnjem ritmu, vjerujem da to mogu.

Navijači su navikli na njegov veliki doprinos pa će očekivati velike stvari, počevši od Europe, u kojoj kao i prije tri godine čeka Maribor.

- Mi smo sigurno slabiji nego prošle sezone, a to jesu li oni slabiji nego prije tri godine..., zaista ne znam. Niz su godina najbolji u Sloveniji i sigurno je da su favoriti u nadolazećem duelu, ali ne predajemo se unaprijed. Oni jesu skuplji, ali to nam je samo motiv više da se dodatno dokažemo.

Iskustvo s Legijom može pomoći

Zrinjski je prošle sezone odradio dva solidna duela s poljskom Legijom, koja je ipak klasa više u odnosu na Maribor. Za Bilbiju je to ohrabrenje pred novi nastup u Ligi prvaka.

"Odigrali smo s Legijom dvije dobre utakmice i to će nam iskustvo sigurno pomoći protiv Maribora. Bit će to dijelom i malo specifična utakmica jer će se igrati po nekih 40 stupnjeva, a mi smo donekle navikli na to", smatra ofenzivac Plemića.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]