Ne uspije li Hajduk napraviti ovo, gotovo je, gasi se!

Ne uspije li Hajduk napraviti ovo, gotovo je, gasi se!

... te iste fotelje. Bijeli pod hitno moraju srediti igrački kadar jer s tolikim se brojem prvotimaca ne bi mogli nositi ni Real ni Barca.

U četvrtak navečer znat će se Hajdukov plan za sljedeću sezonu. Ovih dana trener Mišo Krstičević zakopao se u papire, piše o dobrim i lošim stranama svih igrača. Bolje rečeno, ponovno se priprema čistka na Poljudu, trener će vodstvu kluba jasno kazati s kojim igračima želi ući u novu sezonu.

Mišo će se uskoro, možda i ovaj tjedan uoči utakmice s Interom, naći s predsjednikom Nadzornog odbora Josipom Paladinom i ostalim 'nadzornicima'. Predočit će im popis igrača koje želi u novoj sezoni, predložiti s kim treba raskinuti ugovore, kao i moguća pojačanja. Hajduk želi u prvoj momčadi imati 22 igrača pod ugovorom, a bude li potrebno, momčad će se puniti juniorima.

O popisu onih na koje oštri Krstičević ne računa prerano je razglabati, ali izvjesno je da su sporni stariji igrači. Naravno, valjda će biti i poneke prodaje jer ako one izostanu, Hajduk može staviti ključ u bravu. Ima Hajdukov trener neke postulate pri izboru igrača, u prvom planu su fizička moć, karakter, tehnička kvaliteta, mladost i agresivnost. U novoj sezoni želi imati momčad koja će biti spremna za spartanski, bespogovorni rad. Krstičević želi Hajduk koji će presingom lomiti protivnike i neće biti miran dok to ne postigne.

I zato trener Bijelih jedva čeka da završi ovo prvenstvo u kojem se muči, ima momčad koju nije slagao, za koju zna da ne može odgovoriti njegovim zahtjevima. Čovjek svaki novi dan čeka s mučninom, gleda samo prema posljednjem kolu.

Planira nakon prvenstva pozvati sve igrače koje Hajduk ima pod bilo kakvim ugovorom, a nisu bili u prvoj momčadi, i s njima raditi desetak dana, vidjeti ima li tu materijala. Takvih igrača ima oko osamdeset, što je pravi raritet koji ne bi podnijeli ni Real ni Barça. Tko li je i kome davao sve te ugovore?

Izvor: net.hr