Navijački neredi u Konjicu: Opet kriv netko drugi

...mještani Konjica i navijači Sarajeva Horde zla, a sa druge navijači mostarskog Zrinjskog Ultrasi. Kao i svaka priča na ovim prostorima tako i ova ima svoje dvije istine, pa tako i ova jučerašnja. Policijska izvješća kratko kažu:

"U Konjicu na novom mostu došlo je do sukoba navijača Zrinskog i Sarajeva, te dijela mještana Konjica. Navijači su izašli iz svojih vozila i započela je tuča".

Kako su potvrdiili iz MUP-a HNŽ , lakše ozljede zadobila su četvorica  navijača FK Sarajeva (jedan teže)  i jedan policajac, a pričinjena je manja materijalna šteta. Prema njegovim riječima policija je privela više izgrednika.

Sarajevski mediji nakon nemilih događaja izašli su u javnost sa pričom kako su nevini navijači Sarajeva napadnuti od strane podivljalih (da druge epitete ne spominjemo) navijača Zrinjskog. Nema nikakvih podataka o napadnutom automobilu navijača Zrinjskog u Salakovcu, nakon čega je sve i kulminiralo tučom u Konjicu. Naš portal došao je do saznanja da su navijači Zrinjskog dočekani u klasičnoj sačekuši od strane navijača Sarajeva i lokalnih mještana. Ovim putem napominjem da je u tuči nakon toga učestvovlo stotinjak Ultrasa i bar duplo više navijača Sarajeva i mještana Konjica.

Obračun je trajao do dolaska policije, a iznenađujući je podatak da su privedeni samo navijači Zrinjskog, dok su glavni vinovnici nereda pušteni kućama. Ovaj puta nitko nije napisao niti stoti dio onoga nakon nereda u Širokom Brijegu, a scenario je kud i kamo isti. Ovaj puta u Konjicu se nisu pojavili ni visoki dužnosnici Federacije na licu mjesta, niti je koga interesiralo što su tamo neki navijači Zrinjskog pritvoreni u Konjicu gradu koji je već odavno etnički očišćen od Hrvata od strane istih onih koji su napali navijače Zrinjskog.

Ovo nije prvi puta da se štite navijači Sarajava i da se optužuje netko drugi. Od Širokog Brijega, preko Tuzle, pa evo sve do Konjica uvijek je kriv netko drugi, a ministar Kebo nakon akcije spašavanja u Širokom mudro šuti. Nažalost, niko od zvaničnika u vlasti iz reda Hrvatskog naroda nije se jučer niti oglasio u svezi događaja u Konjicu, tako da je tridesetak navijača Zrinjskog doživjelo višesatnu torturu u konjičkom zatvoru.

Na kraju svega ispada da su navijači Zrinjskog napali sve živo i pokretno na potezu od Salakovca do Konjica, dok su nevini mještani Konjica i navijači Sarajeva samo branili svoje živote i svoj grad od podivljalih Ultrasa. Istina je sasvim drugačija od one prikazanom u sarajevskim medijima, slučajnost je moguća samo na filmovima, a i ovaj događaj je samo jedan u nizu koji jasno kaže koliko su Hrvati u ovoj državi ugroženi bez svojih medija.

hercegovina.info/foto rtvmo