Navijački neredi u Jablanici: Glavni sudac pretrpio šok, ozljeđen palicom od zastavice

Povodom prekida utakmice u Jablanici na Gradskom stadionu u poluvremenu susreta pri rezultatu 1:1, usljed fizičkog napada službenih osoba FK "Turbina" na glavnog suca Admira Šehovića iz Sarajeva Povjerenstvo za natjecanje Druge lige "Jug"donijelo je odluku o registraciji utakmice sa službenim rezultatom 0 : 3 (p.f) u korist gostujuće ekipe.

FOTO: Navijački neredi u Jablanici, fizički napadnut glavni sudac

Nadalje u odluci stoji da se pokreću stegovni postupci protiv predsjednika FK "Turbina" Kemala Šćuka, Službenog predstavnika FK "Turbina" Zaima Hadžiomerovića i povjerenika za sigurnost FK "Turbina" Saida Palića zbog nasilnog ulaska u sudačku svlačionicu u poluvremenu susreta, upućenih uvreda I verbalnih prijetnji te fizičkog napada na glavnog sudca susreta gosp. Admira Šehovića. Gradski stadion u Jablanici na kojem FK "Turbina" nastupa kao domaćin, suspendira se do okončanja stegovnog postupka

Kako u obrazloženju Odluke stoji utvrđeno je da do 43. minute susreta nije bilo nikakvih izgreda kako na terenu tako I na tribinama Gradskog stadiona, da bi nakon što je glavni sudac domaćem igraču sa brojem 4. dodjelio Javnu opomenu "crveni karton-isključenje iz igre" došlo do prosvjeda domaćih igrača koji su se ubrzo smirili I nastavljena je igra do završetka prvog dijela susreta. Nakon što su se na centru igrališta, nakon označenog kraja prvog dijela, okupile službene osobe te se uputile u službene prostorije u pratnji policije prišao im je Zaim Hadžiomerović, službeni predstavnik FK Turbina I upućivao prijetnje te vrijeđao glavnog sudca susreta. Po ulasku u sudačku svlačionicu, drugi asistent Amir Omerbašić, je zaključao vrata svlačionice koja je nedugo nakon toga nasilno otvorio Zaim Hadžiomerović na način da je rukom razbio staklo na vratima I otključao ih iznutra te u pratnji predsjednika FK Turbina Kemala Šćuka I povjerenika za sigurnost Saida Palića ušao unutar svlačionice. Neposredno nakon ulaska u Sudačku svlačionicu Kemal Šćuk upućuje verbalne prijetnje prema glavnom sucu da bi nakon toga Said Palić pokušao pogoditi glavnog sudca bocom od soka, što je ovaj izbjegao a nakon toga drvenom palicom (drška od zastavice koju koristi asistent) pokušao udariti glavnog sudca po glavi koji je rukama uspio zaštititi glavu pri čemu je pretrpio ozljedu desne podlaktice (što je dokumentirao liječničkim nalazom izdatim od strane Klinike urgentne medicine Sarajevo Br.125415 od 02.06.2013.god u 22,13 sati).