Navijači u očaju: Tko bi rekao da će ovi slavni klubovi ispasti iz lige!

ispadanje iz lige
Deportivo i Malaga sigurno nisu očekivali ispadanje iz lige, po prvi put u povijesti to bi se moglo dogoditi HSV-u, a Premiership će ostati nakon dugo vremena bez Stoke Cityja...

Najjače nogometne lige možda nam nisu ove sezone ponudile velika iznenađenja kad su u pitanju njihovi prvaci, ali na samom dnu našli su se klubovi od kojih se to nije očekivalo.

Malaga je požalila što je prodala Isca Realu, jer nakon toga sve je krenuo nizbrdo. Momčad koja je prije par sezona igrala u četvrtfinalu Lige prvaka prva je matematički osigurala ispadanje iz Primere i čeka ju teška borba za preživljavanje u Segundi.

Ista sudbina pogodila je i Deportivo, prvaka Španjolske iz 2000. godine i bivšeg polufinalista Lige prvaka koji je kreirao onaj famozni preokret protiv Milana (4:0 u uzvratu nakon 1:4 na gostovanju 2004. godine). Porazom od Barcelone prije desetak dana La Coruna je i službeno ostala bez prvoligaša koji nikako da se vrati na puteve stare slave.

U Engleskoj je neizvjesna borba za opstanak, a sigurno znamo da će ispasti samo Stoke City kojeg tek teorija još drži na životu. Bivši protivnik Hajduka u pretkolu Europske lige bio je poznat tijekom zadnjih devet sezona Premiershipa kao tvrd protivnik svakome, ali pojačanja prošlog ljeta se nisu isplatila.

Francuska Ligue 1 je ostala bez Metza, kluba koji nikad nije bio prvak, ali se znao boriti za naslov prvaka do samog kraja sezone potkraj devedesetih. U Njemačkoj je ispao Köln u kojem su stasali mnogi reprezentativci uključujući i Podolskog, a pridružit će mu se ili Wolfsburg ili HSV, bivši prvaci Bundeslige. Ako se to dogodi klubu iz Hamburga, prvaku Europe iz 1983. godine koji je u težoj situaciji uoči zadnjeg kola, bit će to prvi put u povijesti da ispada u drugu ligu. Može se dogoditi da ispadnu i jedni i drugi, jer 16. mjesto vodi u neizvjesne dodatne kvalifikacije.

U Italiji je također ispao bivši prvak Hellas Verona, a isto se dogodilo i u Nizozemskoj u kojoj je Twente razočarao osvojivši posljednje mjesto. Belgija je pak ostala bez šesterostrukog prvaka Mechelena.

Tportal.hr