Navijači su pokretačka snaga Hajduka za sva vrimena

Navijači su pokretačka snaga Hajduka za sva vrimena

U vrlo svečanom ozračju danas je na Poljudu održana konferencija za medije povodom gradnje tematskog parka „Za sva vrimena“ i druženje dionika koji sudjeluju u realizaciji samoga parka među kojima su se našli donatori, sponzori i predstavnici Grada Splita.

Okupljene su pozdravili predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić, tajnik Luka Domikulić i Tomislav Mikulić te dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i tajnik Torcide Toni Madunić.

Ovo je dokaz da nema toga što navijači ne mogu ostvariti, rekao je Baletić.

Lukša Jakobušić: „Puno je simbolike danas. Na istom mjestu grad Split, Hajduk, Naš Hajduk, Torcida i sponzori. To je ono što ovaj klub čini posebnim, ta energija navijača je naše pogonsko gorivo. Posebno bi se zahvalio tvrtki Tommy, koja je višekratno uključena kao sponzor i prijatelj kluba.“

Tomislav Mikulić je najavio otvorenje parka za prvi dio listopada, a osvrnuo se i na tehničke detalje projekta: “Prvi i osnovni razlog zbog kojeg sve ovo radimo su navijači, a posebno oni koji sudjeluju u projektu “Za sva vrimena”, naši donatori. Park se sastoji od 18 betonskih elemenata visine blizu 4 m, koji će iz samo jedne točke gledanja činiti natpis Hajduk. Promjena u odnosu na inicijalni projekt je to što će betonski elementi biti od bijelog, a ne sivog betona.. Na poleđini tih elemenata nalazit će se pločice od eloksiranog aluminija na kojima će biti imena navijača. Od početka projekta ukupno 3.349 donatora je sudjelovalo s donacijama, a njih 186 je već uplatilo iznos od 7.500 kn i bit će prvi koji će ostati kraj svog Kluba, pa i kad ih sutra ne bude bilo. Oni će biti upisani u park na svečanosti otvorenja po završetku radova. Radovi će trajati još mjesec i pol dana ako ne bude nekih nepredviđenih komplikacija, tako da svi koji žele biti među prvima u parku, mogu iskoristiti ovo vrijeme i doći do iznosa od 7.500 kn u idućih 40-ak dana.”

Predstavnik tvrtke Tommy Zoran Mamić je dodao: “Moram priznati da je zadovoljstvo biti na ovome mjestu. Zadovoljstvo mi je da je sve ovo krenulo od našeg dogovora s udrugom i pozivam sve navijače da doniraju svoja sredstva jer navijači su pokretačka snaga ovog kluba. Mi moramo biti štit da Hajduk uvijek ostane naš i velik.“

U ime okupljenih sponzora prisutnima se obratio predstavnik tvrtke Domus gradnja d.o.o. Ivan Vučko i predstavnik Cemexa Hrvatska Kajo Ferić dok je i ime grada Splita podršku izrazio pročelnik za izgradnju Jurica Vojnović.

Luka Domikulić: “Još jednom zahvaljujem svima u ime svih navijača Hajduka. Želio bih dodati da u ovom projektu sudjeluju navijači iz svih krajeva svijeta, mladi i stari, svi oni koji žive Hajduk, i to nije floskula. Ovo je dokaz da Hajduk svojim navijačima znači puno i da će za sva vrimena biti u njihovom srcima. Zato pozivam još jednom sve da se uključe u projekt i da svojim donacijama pomognu otkupiti prvi dio dionica i da napravimo prvi veliki korak prema klubu svojih članova.”

Zahvala je upućena Gradu Splitu na prepoznavanju važnosti projekta i podršci te su dodatno istaknute sve tvrtke koje donacijama i sponzorstvima pomažu u pripremi i realizaciji projekta:

Arhitektonski ured ARP, Dinko Peračič kao glavni projektant,
Bertolino ing d.o.o.
Elektro klima projekt d.o.o.
kap4 d.o.o.
Parkovi i nasadi
Atesti i zaštita d.o.o.
Bešlić d.o.o.
Cemex Hrvatska d.d.
Domus Gradnja d.o.o.
Geo Pars d.o.o.
Prolux d.o.o.
Termodinamika d.o.o.