Navijači: Maknite Mamića i ne dajte mu Eduardove milijune

BBB, BBB, Dinamo, BBB, Dinamo, Zdravko Mamić, BBB, bojkot, Zdravko Mamić, Dinamo, BBB, BBB, Dinamo, Međugorje, BBB, Zdravko Mamić, bojkot, BBB, bojkot, Dinamo, navijači, HNS, BBB, Dinamo, BBB, luksemburg, navijački neredi
Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo uputila je otvoreno pismo javnosti u kojem oštro osuđuje ideju Zdravka Mamića da se od Eduardovih transfera naplati za ono što je svojevoljno, barem je tako sam izjavio, plaćao Duduu tijekom njegova igranja za Dinamo. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

'Najavu predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza i izvršnog dopredsjednika udruge građana NK Dinamo Zdravka Mamića da će tužiti legendarnog napadača Dinama i reprezentativca Eduarda da Silvu smatramo sramotnom i strogo je osuđujemo.

Podsjećamo javnost da je u vrijeme kada je NK Dinamo prodavao hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu gospodin Mamić bio u sukobu interesa prema Zakonu o športu zbog činjenice da mu je sin vodio menadžersku agenciju za prodaju igrača (i danas je vodi - menadžer je velikom broju Dinamovih igrača), dok je on upravljao klubom. Da se u Republici Hrvatskoj nadležne institucije brinu o poštivanju zakona propisanih Ustavom Republike Hrvatske, Zdravko Mamić ne bio smio obavljati funkcije u udruzi građana NK Dinamo zbog višestrukog kršenja Zakona o športu.

...da potražuje od Eduarda da Silve milijun eura na račun osobnog doprinosa razvoju Duduove karijere i privatnog života. Čudi nas inertnost i nezainteresiranost hrvatskog pravosuđa, nadležnog ministarstva te krovnih sportskih institucija po pitanju udruge građana NK Dinamo te ovim putem apeliramo na sve odgovorne da napokon stanu na kraj ovakvim javnim, nečasnim i degutantnim radnjama te započnu rasčišćavati mutne procese u hrvatskom sportu, prije svega nogometu.

Napominjemo da su u udruzi građana NK Dinamo pripadnici jedne obitelji uzurpirali klub trgujući s igračima kako ih volja i zaobilazeći zakone. I zadnje vijesti o najavljenoj sudskoj tužbi Dinamova izvršnog dopredsjednika protiv hrvatskog reprezentativca Eduarda ukazuju na problem širi od konkretne situacije. Dakle, ne samo koliko je štetno i opasno, a jednako i nezakonito po Zakonu o športu, imati sportske menadžere i s njima u krvnom srodstvu povezane osobe u vrhovima upravljanja klubovima, kao što to jest u NK Dinamo, nego i općenito kada se odnos igrača i uprave u športskim udrugama privatizira na različite načine i kroz različite ugovore osobnog karaktera, za koje javnost tek ponekad naknadno sazna.

Ovo je besramni pokušaj iznude našeg reprezentativca koji je svojom sportskom i ljudskom veličinom zadužio Republiku Hrvatsku, Dinamo i sve one sportaše koji cijene odricanje i trud. Mi, navijači NK Dinamo, želimo osuditi ovakve istupe pojedinaca koji si daju za pravo štetiti hrvatskom športu,a isto tako pružiti maksimalnu i bezrezervnu podršku našem Eduardu koji je svojom igrom i zalaganjem za sveti hrvatski i dinamov dres pokazao kako se voli ova zemlja, a isto tako i naš klub.

Tražimo hitnu suspenziju i zabranu rada za gospodina Zdravka Mamića koji već 4 godine krši zakon o športu, ali i Statut NK Dinamo jer mu sin vodi menadžersku agenciju dok se on nalazi na izvršnoj funkciji NK Dinamo.'