Navijači mahali nacističkom zastavom!

Rusija, navijački nerdi, CSKA Moskva, spartak, šinjik Jaroslavlja
Možda je FIFA već požalila što je najveći nogometni događaj 2018. (Svjetsko nogometnom prvenstvo) dodijelila Rusiju koja ima velikih problema s rasizmom, antisemitizmom i društvenim predrasudama. Ili će tek požaliti?

Ovih je dana Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila moskovski CSKA zatvaranjem jedne tribine za utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna zbog rasističkih ispada njegovih navijača tijekom utakmice proti Manchester Cityja.

Moskovski klub je kažnjen jer su njegovi navijači na rasnoj osnovi vrijeđali veznjaka Cityja Yayu Toure zbog čega se on tijekom utakmice požalio rumunjskom sucu Ovidiu Hateganu. UEFA je kritizirala i rumunjskog suca jer nije prekinuo susret i upozorio navijače.

Novi incident na ruskim nogometnim stadionima dogodio se na utakmici Kupa između Šinjik Jaroslavlja i moskovskog Spartaka. Fotografi su na tribini uslikali navijače kako drže nacističku zastavu sa svastikom, ali to nije bio jedini 'problem' na ovoj utakmici.

Tijekom utakmice došlo je i do nereda na tribinama, huligani su stolicama zasipali travnjak, pa je morala intervenirati specijalna policija.

RTL