Navijači Dinama zajedno na tribini sa riječkom Armadom?

Armada

... prijedlog (očekivano) prođe, navijačke skupine planiraju svoj odgovor, piše tportal.

Tijekom četvrtka mogao bi se u tom slučaju održati sastanak Koordinacije hrvatskih navijačkih udruga. Tada bi navijački čelnici raspravili mogućnost da doskoče ovoj zabrani i uvedu do sada neviđenu praksu u navijačkom svijetu s ovih prostora. Zapravo, bi bi to raritet u svjetskim okvirima.

Naime, plan je da se pokuša koordinirati dolazak gostujućih navijača u goste kod domaćih grupa. Na istu tribinu!

Prvi takav slučaj dogodio bi se u subotu (17.00) u Rijeci, gdje Armada već vrši pripreme za ugošćavanje Bad Blue Boysa. Ovakav potez može biti visokorizičan, ali čini se da su skupine vrlo odlučne u solidarizaciji, što bi morala biti čvrsta garancija da sukoba neće biti.

- Vremena je malo, ali u Armadi ćemo napraviti koliko ćemo moći da ugostimo Dinamovce. Tako želimo pokazati da hrvatske skupine mogu, kada je najteže, opći interes staviti ispred svojih klupskih, kaže za tportal tajnik Udruge navijača Armada Denis Povh.

Pitanje je kako će reagirati policija, a ta će utakmica biti i pokazatelj za iduće primjere. Istoga dana (19 sati) Cibalia gostuje kod Zadra i teško je zamisliti da iznimno vjerni 'Ultrasi' neće krenuti put Dalmacije. Ta, i sve ostale suradnje, definirat će se tijekom sastanka navijačke koordinacije, a posljednja tri kola donose još pregršt potencijalno zanimljivih suradnji.

Tako su, recimo, Bad Blue Boysi kolege pozvali u goste na svoj sjever. Iduće subote Dinamo dočekuje Istru 1961, a Demoni su jedna od brojnijih skupina u prvoligaškom miljeu. U zadnjem kolu na Maksimir dolazi Split, a za njima vrlo često i njihovi Crveni Đavoli. Splitovci već i ove subote putuju u Pulu.

Od 'navijačkih derbija' nakon subotnje Kantride najviše pažnje privlače ogledi Cibalije i Rijeke u 28. kolu, te Istre i Cibalije vikend kasnije. Ima još potencijala za moguće suradnje, ali organizacija ovakvog 'novog vala' iznimno je kompleksna. Zahtjeva i maksimalnu zrelost svih, posebno najekstremnijih, dijelova grupa, te suradnju policije.

Igrom slučaja, Torcida gotovo da i neće biti dio ove priče, jer Hajduk još gostuje samo u Zaprešiću (trebali su i u Varaždinu), dok na Poljud dolaze Lučko i Lokomotiva koji nemaju organiziranu navijačku pratnju.

foto: www.armada-rijeka.hr