Navijači Dinama: Mamić narušava ugled kluba, tražimo ostavku

mamić, Dinamo, Dinamo, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Vlatko Marković, Zdravko Mamić
... u gradu, odazvali su se samo Josip Kregar, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem, a iz Gradskog ureda za sport došao je Boško Lozica.

Navijače je najviše zanimalo zašto ne mogu doći do Statuta kluba, a sumnjaju da razlog leži u tome što taj Statut Mamićima praktički daje pravo vlasništva nad Dinamom.

Zbog toga su od gostiju na tribini zatražili pomoć koju im je prvi obećao Josip Kregar. On je rekao da će već sutra poslati službeni zahtjev prema gradskoj administraciji da mu dostave Statut rekavši da mu nije jasno zbog čega ga već nisu dobili s obzirom na to da imaju sva zakonska i ustavna prava.

- Možda je i to razlog zbog kojeg nemamo uvid u Statut jer kao što svi znamo, Mamić je podržavao HDZ na državnim izborima, a Bandića, odnosno SDP na gradskim. I da ne govorim o tome da Mamić uredno vrijeđa koga god stigne, a time i narušava ugled kluba, rekao je Thomas Bauer, predstavnik navijača.

On je naveo i primjer NK Vis u čijem statutu piše da je klub neutralan po pitanju politike i vjere i da se iz njega može izbaciti bilo koji član koji narušava njegov ugled.

Privatizacija Dinama jedna od tema tribine

Na tribini se povela i rasprava o budućnosti, tj. privatizaciji Dinama.

Photo Pixsell  

Navijači su spomenuli tri moguća modela, a prvi je privatizacija Dinama po uzoru na engleske klubove. Ipak, o tom su modelu izrazili skepsu zbog bojazni od ulaganja sumnjiva kapitala.

Drugo rješenje vide u tzv. Barcelona modelu gdje svaki navijač koji je član kluba i plaća članarinu ima pravo glasa na izbornoj skupštini. Ovom modelu su navijači najviše skloni.

Kao treće moguće rješenje navodi se njemački model gdje je 50 plus jedna dionica u vlasništvu navijača, a ostalo u rukama zainteresiranih ulagača.

Spremni su razgovarati o svakom od navedenih modela i u tom smjeru će i dalje nastaviti organizirati ovakve javne tribine.

Navijači su rekli kako namjeravaju nastaviti bojkot utakmica Dinama čime ultimativno traže odlazak Mamića iz kluba.

izvor: dalje.com