Nastavak ulaganja za poboljšanje infrastrukture na stadionu Grbavica

FK Željezničar - HŠK Zrinjski
FK Željezničar - HŠK Zrinjski

Predstavnici Nogometnog saveza BiH i FK Željezničar danas su prostorijama saveza potpisali aneks sporazuma o nastavku radova na poboljšanju infrastrukture na stadionu "Grbavica".

Ovim aneksom definirani su radovi koji treba da se poduzmu u narednom periodu, a prioritet je postavljanje krovne konstrukcije na istočnoj tribini stadiona. Sredstva za natkrivanje ove tribine u potpunosti je osigurao NSBiH kroz UEFA projekte, namijenjene poboljšanju uvjeta na stadionima.

Aktivnosti koje NSBiH poduzima na poboljšanju infrastrukture na stadionima širom Bosne i Hercegovine se kontinuirano odvijaju, a sve sa ciljem da i naši stadioni budu u skladu sa najvišim UEFA standardima na kojima će svoje utakmice na međunarodnoj sceni igrati ne samo reprezentativne selekcije već i bh. klubovi.

U tijeku su i radovi na postavljanju reflektora i reflektorske rasvjete na više lokacija u BiH, kao i priprema završnih podloga za montažu 15 terena sa umjetnom travom osiguranih iz projekata UEFA-e za razvoj omladinskog nogometa u našoj zemlji, saopćeno je iz NSBiH.