Napoli smijenio Ancelottija nakon pobjede

Carlo Ancelotti, Napoli, Carlo Ancelotti, otkaz

Talijanski prvoligaš Napoli dao je otkaz treneru Carlu Ancelottiju u utorak, tri sata nakon što je klub pobijedio Genk sa 4-0 i plasirao se u osminu finala Lige prvaka okončavši tako niz od devet utakmica bez pobjede.

Napoli je na Twitteru potvrdio da je smijenio 60-godišnjeg trenera koji je osvajao prvenstva s klubovima u Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Italiji te naslov pobjednika Lige prvaka tri puta. U karijeri je trenirao Regginu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i minhenski Bayern.

"Napoli je odlučio smijeniti trenera Carla Ancelottija. Odnosi prijateljstva, divljenja i uzajamnog poštovanja između predsjednika Aurelia de Laurentisa i trenera Carla Ancelottija ostaju netaknuti", stoji u objavi na twitteru.

Ancelotti je Napoli preuzeo 2018. godine, a prošlu je sezonu klub završio na drugom mjestu u Serie A. Napoli je trenutačno sedmi u talijanskom prvenstvu.

Talijanski mediji nagađaju da će trofejni trener preuzeti Arsenal, kao i da je kandidat za trenera Evertona, dok je prvi kandidat za trenera Napolija Gennaro Gattuso koji je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Milanu.