NAPADAČ TUZLASKOG KLUBA Dupovac me nazvao crnim majmunom

Badara Badji
FK Tuzla City

Iz nogometnog kluba Tuzla City za sutra su najavili izvanrednu sjednicu nakon incidenta na travnjaku tijekom susreta između Tuzla Citya i Sarajeva. Badara Badji, napadač tuzlanskog kluba zaradio je isključenje protiv Sarajeva na samom kraju prvog poluvremena nakon gužve koja se stvorila na sredini terena.

Naime, Badji je prvo startao klizećim startom napravivši prekršaj, nakon čega se stvorila gužva u kojoj je Badji domaćeg igrača Dupovca uhvatio za vrat.

Badji je pojasnio kako je razlog njegovog ponašanja bile uvrede na rasnoj osnovi.

"Nakon tog starta jedan igrač domaćih (Dupovac) mi je prišao i kazao mi “što ti hoćeš crni majmune”. To je bio razloga zbog čega sam tako reagirao. Jednostavno se nisam mogao suzdržati jer je to velika uvreda na rasnoj osnovi", kaže Badji.

Istaknuo je kako žali zbog toga.

"Na kraju sam ispao ja krivac, jer sam nasjeo na to vrijeđanje i svi su vidjeli samo ono što sam ja uradio, a malo njih zbog čega sam to uradio, ustvari što me izazvalo da tako reagiram. Bez obzira na sve, žao mi je što sam to uradio, sada se iskreno kajem, ali ne mogu vratiti ništa. Znam da nije moje da ja budem taj koji će da uzima pravdu u svoje ruke, ali smatram da je jako nekorektno i nesportski da mi se tako nešto kaže, jer ne treba da se vrijeđamo na rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, samo zato što smo različite boje kože, kazao je Badji za službenu stranicu tuzlanskog kluba.

Ispred nogometnog kluba Tuzla City kazali su kako ne opravdavju postupak Badjija, ali isto tako se protive svakom obliku rasne, vjerske i nacionalne diskriminacije te će tražiti od nadležnih da se provedu postupak protiv onih koji to rade.