Nakon velikog slavlja Rijeka doznala šokantnu vijest

Odlučili su tako čelnici UEFA-e, koji ističu da Kantrida ne zadovoljava uvjete za organizaciju utakmica u skupini Europske lige.

Rijeka je od UEFA-e dobila privremenu dozvolu kada je riječ o utakmicama pretkola Europske lige, pa se se tako susreti protiv Prestatyn Towna, Žiline i Stuttgarta ipak odigrali na riječkom stadionu.

No, po mišljenju UEFA-e, dalje neće ići. Iako je predsjednik Rijeke Robert Mišković krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji predočio sve dokumente koji dokazuju da je na Kantridi u tijeku plan izgradnje novog stadiona, UEFA za to ne mari. Najveći problem je sam travnjak koji je za europske standarde preuzak za dva metra, a to UEFA jednostavno ne dozvoljava i po svemu sudeći neće biti popusta.

Znači, za utakmice protiv Lyona, Betisa i Vitorije, Rijeka će biti primorana potražiti pomoć od Dinama ili Hajduka. Tako bi svoje utakmice riječki junaci igrali ili u Maksimiru ili u Poljudu, a postoji varijanta da Riječani pomoć potraže i u susjednoj Puli. Stadion Aldo Drosina je još jedini u Hrvatskoj koji zadovoljava sve uvjete.

Sportski.net