Nakon početka iz snova, Hajduk spašavao remi s HSV-om

Gledatelji, njih oko 15.000 u susret je pjesmom uveo Vinko Coce, a ono što je prvih 45 minuta uslijedilo za sve prisutne i bilo je poput pjesme.

Nakon samo četiri minute igre Senijad Ibričić koristi asistenciju Čopa, te s ruba kaznenog prostora šalje loptu iza leđa Jaroslawa Drobnia. Tek pet minuta kasnije stiže povećanje prednosti, a sve zasluge pripadaju odličnom raspoloženom Anasu Sharbiniju. Najprije je ukrao loptu na vrhu svog šesnaesterca, te je povukao sve do peterca gostiju, gdje i ubacuje, a Rosenhal čini ono što bi i natrčali Ibričić - daje (auto)gol.

 


U 25. minuti HSV ipak uspijeva smanjti rezultat golom Pitroipe.

Do kraja poluvremena gledatelji na Poljudu su vidjela čak dva jedanaesterca. Najprije je Hajduk preko svog sigurnog izvođača Ibričića došao na 3:1, a u 41. minut i za HSV gol s bijele točke je zabio Mladen Petrić, asplitska publika ga je pozdravila pljeskom.

U drugom poluvremenu dogodio se neobjašnjiv pad u Hajdukovoj igri, čak ih nisu uspjeli razbuditi ni obilati zvižduci s tribina.

Iako su u 73. minuti primili gol Teschea za 3:3, Bijeli mogu donekle biti i sretni što ovu utakmicu nisu završili i s porazom.

GORAN KNEZOVIĆ

Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX