Nakon međusobnog obračuna na utakmici, torcidaši divljali po Tomislavgradu!

jedan lakše ozlijeđeni pripadnik Torcide, intervenciju policije, divljanje skupine torcidaša po Tomislavgradu, demolirani ugostiteljski objekt, više privedenih. Sve je, naime, počelo oko tridesete minute susreta, kada su se počeli naguravati, a potom i međusobno tući pripadnici Torcide iz Splita, te Torcide iz Tomislvgrada i Livna.
Pobjegli preko ograde, demolirali kafić

- U tom trenutku policajci koji su osiguravali utakmicu krenuli su smiriti strasti na tribine, i zaustaviti sukob. Pritom je bačena bengalka na teren, a nakon što su policajci došli na tribine, skupina od dvadesetak pripadnike Torcide iz Splita preskočila je ogradu i pobjegla u grad - kazao nam je Ivica Vrdoljak, glasnogornik MUP-a Hercegbosanske županije.

No, na tome se, međutim, nije zaustavilo. Naime, kako nam je kazao glasnogovornik Vrdoljak, skupina torcidaša, najvjerojatnije onih koji su preskočili ogradu, oko 20 sati napala je goste i djelatnike ugostiteljskog objekta, točnije caffe restorana "Hard rock".

- Dio policajaca koji su osiguravali utakmicu odmah je otišao na intervenciju, budući se incident dogodio 15 minuta poslije završetka utakmice. Privedeno je više pripadnika Torcide iz Splita, a naši su djelatnici zatekli srušene stolove, razbijene čaše i djelomično demoliran ugostiteljski objekt.

Privedeni članovi Torcide zadržani su na obradi u zgradi policije, te ćemo nakon očevida koji će trajati cijelu noć, doznati sve detalje huliganskog divljanja po Tomislavgradu. Ono što pouzdano znamo je da zasad imamo evidentiranog samo jednog lakše ozlijeđenog pripadnika Torcide - kazao nam je MUP-ov glasnogovornik.
Javljeno graničnoj policiji da ih zaustavi

Kazao nam je još da je graničnoj policiji na prijelazu Kamensko javljeno da zaustavi dio torcidaša, koji su pobjegli vozilima, te će oni biti vraćeni u policijske prostorije u Tomislavgrad, gdje će nakon obrade biti odlučeno što s njima.

Također, prema službenim policijskim podacima, na utakmici je bilo oko 300 pripadnika Torcide iz Splita, Tomislavgrada, Livna i okolnih mjesta. Tijekom četvrtka MUP Hercegbosanske županije imat će detaljnije informacije o divljanju Torcide u Tomislavgradu.

izvor: dalmacijanews