Nakon gotovo dva mjeseca Široki će ponovno zaigrati pred svojim navijačima

NK Široki Brijeg - FK Željezničar

Nakon gotovo dva mjeseca igrači NK Široki Brijeg u nedjelju će zaigrati pred svojim navijačima. Zvuči to pomalo nevjerojatno, no tako je. Posljednju susret pred publikom na tribinama Stadion Pecara momčad NK Široki Brijeg odigrala 2. listopada, kada je u osmini finala Kupa BiH eliminirala momčad FK Sarajevo (3:2).

Zbog izgreda na sjevernoj tribini NK Široki Brijeg je kažnjen s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama. Te dvije utakmice kazne odradio je protiv FK Sloboda Tuzla (2:0) i FK Velež Mostar (1:0), pa će u nedjelju ''Plavo-bijeli'' imati podršku s tribine protiv momčadi FK Zvijezda 09 koja odavno drži "fenjer" premijerligaške ljestvice.

Posljednji put u prvenstvu publike je na tribinama Pecare bilo još 25. rujna, kada je NK Široki Brijeg pod vodstvom Tonija Karačića velikim preokretom 3:2 pobijedio FK Mladost Doboj - Kakanj.

Trener Širokog Toni Karačić u izjavi za Sportske novosti je kazao:

- Zvuči doista čudno koliko smo dugo igrali bez svojih navijača. To je tako, vjerujem kako se nikada neće ponoviti i radujem se da ćemo opet imati normalnu atmosferu na stadionu. Utakmice se igraju za publiku i o tome bi svakako trebalo voditi računa. Znam da su se naši navijači ne samo u Grad Široki Brijeg, nego i diljem Hercegovine zaželjeli utakmica, zaželjeli gledati NK Široki Brijeg i vjerujem kako će nam u nedjelju svakako biti vjetar u leđa. I momci su svojim igrama, posebno nedjeljnom izvedbom i pobjedom protiv FK Željezničar na Stadion Grbavica svakako zaslužili podršku. Lakše će i njima biti igrati kad svaki potez prati reagiranje s tribina nego kad se svaki dodir lopte čuje praktično kao na treningu.