NAKON 20 GODINA ČEKANJA Hrvatska futsal reprezentacija nadomak Svjetskog prvenstva

Hrvatska futsal reprezentacija, Svjetsko prvenstvo
HNS

Pobjeda protiv Azerbajdžana je "potvrđena", Hrvatska je svladala Slovačku i vrlo se približila Svjetskom prvenstvu.

Bez obzira što je Slovačka teško stradala protiv Rusije prvog dana i izgubila s čak 7:1, u drugom kolu Slovaci su bili puno opasniji i stvorili su Hrvatskoj velike probleme.

Domaćin je u susret ušao bez izbornika Mate Stankovića koji je ostao na tribinama zbog isključenja u završnici dvoboja protiv Azerbajdžana, ali i bez bolesnog Žarka Luketina.

Slovaci su se pokazali kao vrlo neugodna i dobra reprezentacija, a u odnosu na prvo kolo promijenili su vratara, na gol je stao Oberman i obranio puno toga.

Nije udarac Davora Kanjuha u osmoj minuti, pucao je iz slobodnog udarca s lijeve strane te pogodio uz ipak lošiju Obermanovu reakciju.

Sve do 30. minute igralo se uz obostrane prilike, ali pogodaka nije bilo, no onda Slovaci poravnavaju preko Zdrahala.

Hrvatska radi pritisak i sijeva prema gostujućem golu sa svih strana te u 31. minuti Jelovčić pogađa za novo vodstvo. I ono je bilo kratkog vijeka, uslijedio je brz napad Slovačke, (ne)sretno odbijanje lopte od Novaka i Kozar pogađa za 2:2.

Hrvatska je pritiskala i tražila novo vodstvo te je do njega došla minutu i pol prije kraja. Rukom je igrao Kozar, dosuđen je kazneni udarac koji Novak pretvara u pogodak za pobjedu.

U drugoj utakmici 2. kola u ovoj skupini Azerbajdžan je svladao Rusiju sa 4-3, pa uoči posljednjeg kola Hrvatska vodi na ljestvici sa šest bodova, Azerbajdžan i Rusija imaju po tri boda, dok je Slovačka na dnu bez bodova.

U posljednjem kolu u subotu igrat će Azerbajdžan i Slovačka te Hrvatska i Rusija. Hrvatskoj reprezentaciji za osvajanje prvog mjesta koje vodi izravno na SP dovoljan i bod, a čak i s minimalnim porazom može osvojiti prvo mjesto ukoliko Azerbajdžan svlada Slovačku. No, u slučaju pobjede Azerbajdžana i poraza Hrvatske većim od tri pogotka razlike, Hrvatska bi mogla pasti na treće mjesto u skupini te ostati i bez dodatnih kvalifikacija u kojima će igrati drugoplasirani sastav s turnira u Osijeku.

Hrvatska je posljednji put na SP igrala prije 20 godina.