Najtrofejniji stručnjak u BiH

eldin jelešković, kondicijski trener

ali ovaj je mladi stručnjak za kondicijsku spremu nogometaša i više nego poznat u nogometnim krugovima. Treneri, nogometaši, suci i svi ostali u bh. nogometu dobro poznaju rad ovog mladića. Jelelešković je zapravo najtrofejniji trener u nogometnoj Premijer ligi BiH. Naravno, naslove nije osvajao kao šef stručnog stožera, nego kao kondicijski trener u stručnim stožerima.

Radeći kao kondicijski trener u Posušju, Zrinjskom, Željezničaru, Primero de Augusto (Angola) pa ponovno u Zrinjskom Jelešković je sa spomenutim klubovima osvojio četiri naslova prvaka i tri naslova u Kupu. Počeo u Posušju Jelešković je prvo priliku dobio u Posušju još dok je ovaj klub igrao Premijer ligu. U stručni stožer ga je uveo jedan od najboljih bh. trenera - Dragan Jović. - Jović je trenersku profi licencu sticao na stažiranju kod poznatog njemačkog trenera Christopha Dauma.

Tamo je dobro vidio sinergiju šefa stručnog stožera i kondicijskog trenera. Nakon toga je puno bolje shvatio i sami značaj kondicijske pripreme nogometaša. Počeli smo sa suradnjom u Posušju, nakon toga sam s Jovićem nastavio raditi u Zrinjskom, s njim sam došao u Zrinjski, ali i u Angolu, kazao nam je Jelešković o svojim počecima...

vecernji.ba