FOTO/VIDEO  Najiščekivaniji dokumentarac o navijačkim huliganima ikada ugledao svjetlost dana

huligani
Tema je incident iz Marseja koji se dogodio prošle godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj, kada je 150 Rusa brutalno pretuklo oko 3000 Engleza.

Granice huliganizma pomjerene su na viši nivo. Svijet je tome posvjedočio prošle godine kada je dobro organizirana i višestruko manja grupa ruskih huligana, maksimalno istreniranih i spremnih, nemilosrdno tukla engleske navijače, nekadašnji sinonim za huliganizam i brutalnost.

Englezi su otišli u povijest toga dana, kada su krvavih glava bježali pod naletom Rusa. Tako je nacionalna britanska TV kuća odlučila da posjeti Rusiju i da napravi dokumentarac o novoj huliganskoj snazi. BBC je razgovarao sa vođama i nekadašnjim vođama najjačih ruskih grupa. Među njima su bili predstavnici Spartaka iz Moskve, CSKA, Orela, Rostova... Sugovornici su sami sudjelovali u dešavanjima u Marseju, a objasnili su engleskim novinarima kako su ih na ulicama Marseja brutalno uništili od batina.

Prikazano je i kako se ruski huligani pripremaju za tuče, provodeći sate u teretani, zakazanim borbama protiv drugih grupa na livadama...

Pogledajte cijeli film....