Najava uzvratnih utakmica 1/4 finala Kupa BiH

KUP BIH, najava, KUP BIH


13:00 Mostar: Branitelj - Željezničar (0:6)
Sudac: Edin Jakupović (Bihać)

13:00 Tuzla: Sloboda - Olimpic (1:1)
Sudac: Semir Kaplan (Stolac)

17:00 Zenica: Čelik - Zrinjski (0:2)
Sudac: Robert Zrilić (Banja Luka)

17:00 Široki Brijeg - Sarajevo (2:2)
Sudac: Danijel Pajić (Bijeljina)

HNK Branitelj - FKŽeljezničar (0:6)

Ova utakmica bit će bez neke velike neizvjestnosti sa obzirom da se aktualni prvak rezultatom iz prve utakmice praktički već plasirao u polufinale Kupa BiH. Ipak možemo očekivati dobru utakmicu sa puno pogodaka, jer sasvim sigurno momci Slavena Muse neće olako prodati kožu na svom travnjaku.

FK Sloboda - FK Olimpic (1:1)

Ova dva kluba odigrali su u proteklih sedam dana već dvije utakmice, a u obije je domaćin bio Olimpic i obije su završile neodlučeno. Sloboda je u oba susreta imala prednost koju je ispustila, a sutra se utakmica igra na njihovom Tušnju. Ovaj puta bi domaći teren mogao biti prevaga, i gostima neće puno pomoći činjenica da bolje igraju na gostovanjima nego na "svom" terenu.

NK Čelik - HŠK Zrinjski (0:2)

Plemići odlaze u Zenicu sa solidnom zalihom od dva pogotka prednosti riješeni istu i sačuvati svjesni da im je Kup jedina nada za spas sezone. Slično misle i u Zenici, ali sa obzirom na viđeno u prvom susretu teško će momčad kao Čelik postići tri pogodka, a da pri tome ne primi niti jedan.

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (2:2)

I ova dva kluba su kao Sloboda  i Olimpic igrali dva susreta u proteklih sedam dana, i u njima je Široki bio uspješniji. Na Koševu su momci Ive Ištuka remizirali rezultatom 2:2, i za prolaz će im biti dovoljan i neodlučen rezultat 0:0 ili 1:1, a sa obzirom na nedeljni prvenstveni susret Široki je u boljoj formi i možemo očekivati prolaz Širokog u polufinale Kupa BiH.

hercegovina.info