FOTO  Nacional Zagreb slavio protiv Split Tommyja

fc nacional, Futsal, Hrvatska, Split Tommy

Utakmica pred prepunim tribinama na splitskim Gripama opravdala je status najisčekivanije utakmice jesenskog dijela prvenstva Hrvatske u malom nogometu zbog futsal atraktivnosti , ali i budući da su ova dva kluba veliki sportski rivali. Naconal Zagreb rezultatsku je prednost stekao već u šestoj minuti susreta pogotkom Matiševića da bi na 2:0 povećao već u sedmoj minuti .
Split Tommy imao je priliku kada je Genario neometan s vrha kaznenog prostora pucao visoko preko gola bez pogotka. U 16.minuti Kocić je iz kontre imao sjajnu priliku za gol no njegov udarac zaustavlja suprotna vratnica! Matošević je prekršajem za žuti karton zaustavio Jelovčića i na taj način doveo Nacional do 6.prekršaja . Iz kaznenog udarca s 10 metara Jelovčić je pucao izvrsno za 1:2 i s tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.
U prvoj minuti drugog poluvremena Suton zabija pogodak za 2:2! Utakmica je obilovala grubom igrom na terenu i upitnim sudačkim

odlukama. Iz slobodnog udarca s Jelovčić je asistirao Bajrušoviću čijiudarac sa 8 metara na gol-liniji zaustavlja Koturović. Splićani su
odmah tražili sviranje penala što je sudac potvrdio crvenim kartonom za Koturovića. No iz penala Jelovčić ne uspijeva zabiti pogodak.
Split Tommy imao je 2 minute igre s igračem više no sve udarce po golu Luketin je bez sjajno obranio. U 28.minuti Grbeša pogađa kut vratara Jukića za 2:3 Nacionala. U poslijednjih 5 minuta Splićani su igrali sa golmanom igračem bez golova no u 38.minuti Novak je s centra pogodio prazan gol domaćih za 2:4.

FC Nacional Zagreb je tako stekao veliku prednost u u završnom dijelu utakmice te su do kraja susreta ostvarili još jedan pogodak kada je Osretkar poslao loptu u prazan gol Split Tommyja za konačnih 2:5.
Malonogometaši Nacionala ostvarili su novu, veliku pobjedu nastavivši pozitivan niz protiv Splićana na Gripama te su još jednom potvrdili da su najbolja momčad 1.HMNL.

SPLIT TOMMY - NACIONAL ZAGREB (1:2)
SPLIT TOMMY: Ivo Jukić, Jakov Grcić, Davi Trindade, Alen Fetič, Nikola
Pavić, Josip Suton, Josip Jakovljević, Franco Jelovčić, Duje
Bajrušović, Genario Benicio Peixoto, Mate Tešija, Marin Stojkić,
trener: Alen Delpont

NACIONAL ZAGREB: Žarko Luketin, Vedran Matošević, Mislav Banek, Mladen
Kocić, Renato Koturović, Tihomir Novak, Luka Perić, Borko Surudžić,
Kristijan Grbeša, Igor Osredkar, Ivan Pavlić,trener: Robert Grdović

STRIJELCI: 0:1 Matošević (6′), 0:2 Matošević (7′), 1:2 Jelovčić (17′),
2:2 Suton (21′), 2:3 Grbeša (28′), 2:4 Novak (38′), 2:5 Osredkar (40′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Split Tommy 7 ;  Nacional Zagreb   10
ŽUTI KARTONI: Novak (15′), Matošević (17′), Koturović (25′) – NACIONAL
CRVENI KARTON: Koturović (25′) – NACIONAL
IGRAČ UTAKMICE: Igor Osredkar (NACIONAL ZAGREB)