Nacional Zagreb prvak Hrvatske u futsalu

fc nacional, prvak
Rezultat vecerasnje utakmice je bio 4:3. Obje ekipe su u susret usle vrlo dobro, cvrsto , a prvu priliku Nacional je izborio iz kontre kad je Osredkar pucao pored vratnice. U 12.minuti Nacional je ozbiljno zaprijetio iz polukontre, no udarac Čujeca zaustavila je greda! U slijedećoj minuti nova velika prilika Nacionala, no Pavić u poslijednji tren blokira udarac Koturovića. U 18.minuti veliku je priliku propustio Split Tommy. Genario se našao sam pred Luketinom pa pokušava na drugoj strani proigrati Jelovčića koji je uspjesno blokiran. Na odmor se tako otišlo s rezultatom0:0, no uz vrlo dobru i angažiranu igru obiju momcadi.

U prvoj minuti nastavka Nacional je ozbiljno zaprijetio. Bilo je nekiliko zanimljivih akcija. U 24.minuti Split Tommy je poveo pogotkom Neta! Na izjednacenje Nacionala Zagreb nije trebalo dugo čekati. U 26.minuti Novak je izvrsno proigrao Koturovića koji pogađa za 1:1! Nakon toga Splićana igraju silovito ofenzivno no Luketin je na golu u nekoliko navrata sjajno branio. U 32.minuti Nacional je opasno zaprijetio iz polukontre, kada Čujec dodaje Koturoviću no uz obranu Jukica. U 34.minuti nova velika prilika domaćina. Jelovčić se u kaznenom prostoru oslobodio Perića i ostao sam pred Luketinom, no pogada vratnicu. U 36.minuti okvir gola spašava i Split Tommy. Koturović je proigrao Matoševića čiji udarac zaustavlja greda! Do kraja više nismo vidjeli ozbiljnijih prilika, pa je usret u Spaladium Areni otišao u produžetke.
Ozbiljnija prilika dogodila se u 45.minuti kada Jelovčić u polukontri gadao bliži kut, a Luketin atraktivnom intervencijom odbio u korner. U drugom produžetku nismo vidjeli ni jednu izgledniju priliku. Rulet penala u Spaladium Areni bio je opet sretniji za Nacional Zagreb koji je penalima pobjedu slavio i u drugoj finalnoj utakmici. Daviu je sjajno obranio Luketin i kao igrac susreta doveo ekipu do naslova prvaka Hrvatske!

SPLIT TOMMY - NACIONAL ZAGREB 1:1 (0:0), na penale 2:3

Prvi sudac: Saša Tomić
Drugi sudac: Andrej Topić
Treći sudac: Nikola Jelić
Četvrti sudac: Vedran Babić
Delegat: Marinko Tadić-Šutra

SPLIT TOMMY: Ivo Jukić, Jakov Grcić, Ivan Gotovac, Dovenir Domingues Neto, Davi Trindade, Nikola Pavić, Josip Suton, Josip Jakovljević, Stjepan Perišić, Franco Jelovčić, Duje Bajrušović, Genario Benicio Peixoto, Mate Tešija, Marin Stojkić, trener: Mladen Perica Štrla

NACIONAL ZAGREB: Žarko Luketin, Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Mislav Banek, Korab Morina, Renato Koturović, Tihomir Novak, Luka Perić, Borko Surudžić, Kristijan Grbeša, Igor Osredkar, Ivan Pavlić, Josip Vuzem, trener: Kujtim Morina

STRIJELCI: 1:0 Neto (24′), 1:1 Koturović (26′)

PENALI:
Davi - brani Luketin
Morina - 0:1
Neto - 1:1
Perić - 1:2
Genario - 2:2
Novak - 2:3

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Split Tommy 6 (3+3); Nacional Zagreb 5 (2+3)

ŽUTI KARTONI: Davi (20′) - SPLIT TOMMY
Banek (8′), Koturović (44′), Luketin (44′) - NACIONAL ZAGREB

IGRAČ UTAKMICE: Žarko Luketin (NACIONAL ZAGREB)