Na utakmici u Mostaru igraju brojni velikani nogometa iz cijele regije

Dompes , humanitarna utakmica, humanitarna utakmica, Dompes , zvijezde, humane zvijezde, nogometne zvijezde, Dompes
Ovaj Gruđanin je uvijek rado viđen gost u svom rodnom kraju. Jurčić bi također 20. travnja trebao zaigrati na humanitarnoj utakmici za izgradnju doma za siromašne studente, pučku kuhinju i centar za dijalog.

Pojačanje

Bespoštedni Kruno bit će veliko pojačanje za vezni red momčadi Humanih zvijezda. Kao jedan od članova generacije koja je 1998. godine osvojila broncu u Francuskoj i kao jedan od motora Dinama s kojim je osvojio četiri naslova kao igrač i tri naslova kao trener on je i više nego zaslužan biti u udarnoj postavi Humanih zvijezda. Jurčić je u više navrata pokazivao svoju humanu stranu, tako da igranje ovakve utakmice za njega neće biti ništa neobično.

Istina, mnogi bi Jurčića rado vidjeli i u momčadi Dompesa, ali neka na njemu ostane izbor hoće li koju minutu igrati i za drugi sastav.

Za Dompes će zaigrati još zdravstveni djelatnici, gospodarstvenici, proslavljeni nogometaši i političari iz cijele Bosne i Hercegovine, dok će, s druge strane, za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupiti proslavljeni bivši reprezentativci Hrvatske: Dario Šimić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Robet Špehar, Marko Babić, Petar Krpan, Mario Jozić, Silvije Marić, Tomislav Šokota, Rukavina, bivši reprezentativac Belgije Stupar, Josip Škaro, olimpijski prvak u boksu, bivši rukometni 
kapetan i izbornik Hrvatske Slavko Goluža, predsjednik Olimpijskog odbora Hrvatske Zlatko Mateša, najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena Dubravko Šimenc.

Inače, ulaznice za utakmicu u Mostaru se mogu nabaviti na mjestima: Caffe bar Corona - Stolac, Caffe bar Hennessy - Čapljina, Caffe bar Rafaello - Ljubuški, Caffe bar Padre - Grude, Hotel Park - Široki Brijeg, Caffe bar Viva - Posušje, Caffe bar Brocco - Čitluk, Restoran & Club Gardens - Međugorje, Campanile - Mostar, Recepcija Mepass Mall-a - Mostar, Caffe bar Mali Puž - Mostar, Kampus Sveučilišta u Mostaru te na dan utakmice, stadion HŠK Zrinjski.

Cijena ulaznice iznosi simboličnih 5 maraka. Humanitarna utakmica se igra 20. travnja na stadionu HŠK 
Zrinjski u Mostaru. Inače, popisi igrača u grafici sa strane ovoga teksta nisu konačni. Ovo su samo uže postave s najpoznatijim imenima koja bi trebala nastupiti. Za dvije momčadi će ukupno nastupiti 40-ak nogometaša, gospodarstvenici, osobe iz društvenog života. U domaćoj postavi Dompesa nastupit će i lokalci poput mostarskog novinara nekada i nogometaša Alberta Berte Pehara, pjevača Antonija Čarapine i još nekih. Organizatori rade na dovođenju novih imena koja bi još mogla uticati na masovnost na tribinama.

Zavrešena faza radova

Dok se trenutačno radi na organizaciji utakmice, privedena je kraju faza radova na Dompesu.

- Skinuta je skela sa zgrade Dompesa nakon što je završena vanjska fasada. Završeni su manje - više svi vanjski radovi. Nakon Uskrsa prelazi se na iduću fazu radova koji će se provoditi u unutrašnjosti zgrade, kazao nam je fra Iko Skoko ispred organizatora humanitarne utakmice.

Bilo kako bilo, datum utakmice se lagano približava. Zanimnje za utakmicu raste, ostaje samo da još posluže vremenski uvjeti na 20. travanj.

vecernji.ba