Na utakmici Crvena Zvezda-Beograd upucan navijač

navijački neredi, navijački neredi, Huliganizam, navijački neredi, Neredi
Navijač "Crvene zvezde" pogođen je metkom u trbuh u tučnjavi na sjevernoj tribini beogradske Marakane za vrijeme utakmice protiv OFK Beograd u srijedu navečer, javljaju beogradski mediji.

Ranjenog navijača je do bolnice prevezla ekipa klinike "Anlave" koja je dežurala na stadionu. Slobodan Ivanović iz klinike "Anlave" rekao je da mladić zadobio teške tjelesne ozljede s lijeve strane trbuha i ozljeđeni su vitalni organi pa mu je život u opasnosti.

- U drugoj polovici utakmice, na sjevernoj tribini došlo je do izgreda kada je mladić star oko 20 godina teško ozlijeđen u pucnjavi. Hitno je reanimiran na licu mjesta - kaže Ivanović dodajući da se na "sjeveru" okupljaju najvatreniji "zvezdaši" i da su u tom izgredu ozljeđena još dvojica navijača.

Policija se još nije oglasila da li je na tragu osobi koja je pucala. Hrvatski navijači su u usporedbi s onima iz Srbije, pristojni momci. Ovih dana u Beogradu počnje suđenje navijaču koji je na smrt pretukao francuskog državljanina koji se zatekao na terasi kafića u središtu Beograda na dan kada su u Beogradu igrale reprezentacije Srbije i Francuske.

Veće dvije godine, uz brojne prekide, traje postupak protiv navijača koji je na nekoj utakmici za vrijeme tučnjave među navijačima policajcu u civilu ugurao ili pokušao ugurati zapaljenu baklju u usta što je okvalificirano kao pokušaj ubojstva. Zbog pritiska navijača, postupak je više puta prekidan, a izrečena presuda je ukinuta i naloženo novo suđenje koje je u tijeku.

vecernji list