Na raspolaganju sam treneru za susret sa Šahtarom

Nikola Vasilj, fc zorya, Stadion HŠK Zrinjski, ukrajina

Sutra se od 16 sati u Ukrajini igra derbi susret prvenstva, u kojem će drugoplasirana momčad Zorye dočekati lidera prvenstva, momčad Šahtara.

Gosti u ovaj susret ulaze s trinaest bodova prednosti te će momčadi Zorye ova utakmica biti od velikog značaja ukoliko žele donekle zadržati korak s klubom Darija Srne.

Na vratima Zorye sutra bi trebao stajati mladi Nikola Vasilj, koji bi prema svemu sudeći, ozljedom prvog vratara Shevcehenka trebao dobiti prigodu na vratima. Bivši vratar HŠK Zrinjski, ovog ljeta stigao je iz Njemačke u Ukrajinu, nakon što je kroz pripreme u Sloveniji zadovoljio struku kluba.

-Do dolaska u Ukrajinu došlo je dosta neočekivano, budući da sam proveo dvije godine u Nurnbergu, gdje sam se pokazo u dobrom svjetlu, nekako je bilo za očekivati da ću ostati u Njemačkoj. No, moj menadžer Jurgen Buhler, mi je predložio Zoryu kao najbolju opciju za nastavak karijere.

Gladali smo Vasija na pripremama u Sloveniji kada je u prijateljskom ogledu stao na vrata protiv Hajduka.

- Mislim da je to bila druga ili treća moja utakmica na tim pripremama u Sloveniji. Istina, tada smo igrali protiv Hajduka, ostalo je neodlučeno 1:1, kaže Nikola Vasilj za Hercegovina.info.

Što te dočekalo u Ukrajini? Kako si zadovoljan svojim tretmanom u momčadi?

-Dočekala me velika vrućina ljetos, što i nisam baš očekivao. Grad me nije privukao na prvu, dosta je velik, ima oko milijun stanovnika, ali s vremenom mi se zaista svidio. Uvjeti u klubu su odlični, brzo sam se privikao na ekipu i zadovoljan sam sa svojim radom, 
kaže mladi Nikola Vasilj te dodaje kako je velika razlika u kvaliteti u odnosu na BHT Premier ligu, u kojoj je u dresu Zrinjskog vrjedno skupljao iskustvo.

-Razlika je očigledna, iako ukrajinske ekipe ove godine nisu baš briljirale u Europi. Od klubova u Ukrajini se ipak podrazumijeva da svake godine imaju jake predstavnike u europskim natjecanjima.

Momčad odlično stoji. Na drugom ste mjestu na prvenstvenoj ljestvici iza Šahtara. Upravo vas sutra očekuje derbi protiv njih. Što očekivati od tog susreta?

-Da, mislim da igramo možda i najljepši nogomet u ligi. Ekipa je dosta mlada, sutra nas očekuje i ta posljednja utakmica u polusezoni. Prvi vratar Schevchenko ima problema s ozljedom, tako da sam sutra na raspolaganju treneru, kako god on odluči. Mi u svakom slučaju priželjkujemo pobjedu, želimo zadržati drugo mjesto pred odlazak na odmor. Igramo na svom terenu, pred svojim navijačima i ako ponovimo igru iz Kijeva prošlog tjedna, mislim da će i rezultat biti pozitivan za nas, kaže Nikola, koji stiže iz prave vratarske obitelji.

Otac Vladimir proslavljeni je golman Ćirinih Vatrenih iz 98. godine, a mlađi brat Filip veliki je potencjal.

-Otac mi je uvijek bio najveći uzor, napravio je stvarno velike stvari i branio je velike utakmice. Filip brani odlično, pratim ga svaku utakmicu. Odlično je to što ima kontinuitet u tim godinama, jer danas je stvarno teško naći klub koji će dati šansu mladom vrataru, pogotovo kod nas. Ponosan sam na njega, kao i na oca.

Koliko stigneš pratiti rezultate svojih prijašnjih klubova?

-Pratim redovno rezultate svih svojih bivših klubova. Konkretno za Zrinjski, naša liga je neizvjesna kao i uvijek, nije lako ni uzeti titulu svake sezone. Trenutno im situacija na tablici ne ide u prilog, ali uz malo sreće siguran sam da se oni mogu boriti za titulu i ove sezone, kazao je u razgovoru iz Ukrajine za Hercegovina.info Nikola Vasilj.