Na Pecari mirno, u Ljubljani turbulentno

Prva utakmica sa Olimpijom iz Ljubljane igrat će se 1. srpnja u 20:15 u Domžalama, stoga će subotnja generalka sa Zrinjskim na Pecari biti odigrana u istom terminu.

- Oni su zatražili taj termin, a kod nas će se igrati sa početkom u 20:30, što će biti termin utakmica s Austrijom, ako prođemo dalje, rekao je generalni tajnik Josip Bevanda, koji kako sam kaže ima pune ruke posla u organizaciji utakmice.

Najavio je i mogućnost dolaska slovenske delegacije na utakmicu sa Zrinjskim, kao i mogućnost odlaska širokobriješkog trenera Ive Ištuka na šestu utakmicu priprema Olimpije, koju bi Slovenci za vikend mogli odigrati s jednim njihovim trećeligašem.

Inače je ovo poprilično burno razdoblje u redovima slovenskog tima. Na početku priprema promijenili su trenera, Roberta Pevnika naslijedio je njegov pomoćnik i nekadašnji šef struke Safet Hadžić, a promjena ima i u igračkom kadru. U Benficu im je otišao talentirani mladi (prvi) vratar Jan Oblak, a na pripreme je kasnio makedonski reprezentativni napadač Agim Ibraimi, koji je pred kraj prošle sezone deportiran iz Slovenije, jer nije imao papire za boravak u zemlji.

No, nije sve crno u redovima Ljubljančana. Nakon poduže pauze zbog ozljede treninzima vratio se veteran Sebastijan Cimirotič, a kadar trenera Hadžića pojačan je dolaskom veznjaka Aneja Lovrečića. Radi se o igraču koji je već mogao igrati sa Širokobriježanima, ali u dresu Kopera - prije nego je Široki dobio obje utakmice 1. predkola Kupa UEFA u ogledu s tim klubom u sezoni 2007./2008., prešao je u redove Leccea. Tamo se nije dugo zadržao, pa se ubrzo vratio u Celje, odakle ga je put nanio u Olimpiju.

S druge strane, na Pecari je daleko mirnije. Ištuk je manje više napravio s ekipom što je htio. Zapravo je minimalno mijenjao. Od igrača koji su prošle sezone igrali otišli su hrgović i Martinović, a došli napadač Roskam i veznjak Weitzer, dok o mladom veznjaku Zakariću, pristiglom iz Kozare, u kontekstu europske kampanje i ne treba pričati - on je kao junior zalog za budućnost, uostalom nije ni prijavljen za Europu, piše Dnevni list.